max steel

Първи трейлър за Max Steel

Още една супергеройска история.

Не една и две успешни кино-поредици през годините са били създадени на базата на серия играчки. Към списъка с победителите се надява да се присъедини и компанията Mattel, които са най-известни по света с барбитата, а в САЩ е популярна и серията им Max Steel. Именно по последната е създаден филм, който е дебютен за Мател – техният първи опит да се разширят в кино индустрията. Продукцията на филма обаче беше спирана неколкократно поради най-различни проблеми през годините, дотолкова, че в момента изглежда малко ретро – толкова стари изглеждат сюжетът и част от дизайните. Въпреки това, почитателите на супергеройските истории вероятно ще намерят какво да ги заинтригува и в тази:

https://www.youtube.com/watch?v=U4dWQnbFzT4

Не става ясно защо първо е пуснат японски, а не американски трейлър, но и този стига, за да придобием представа какво може да се очаква от филма. А именно – не много. Ето и официалното резюме на сюжета:

„Макс Стийл е история, която в детайли разказва за Макс МакГрат и майка му, които току-що са се върнали в Копър Каньон – градчето, в което ученият баща на Макс умира в мистериозен инцидент малко след раждането на Макс. Докато момчето се адаптира към новото му училище, тялото му започва да излъчва странна енергия, която той не може да контролира. Отначало объркващи и причиняващи неудобство, непредвидимите изблици постепенно започват все повече да пречат на живота му. Това го кара да се отдръпне от околните, включително и от момичето, което харесва – София. Накрая енергията го докарва до прага на смъртоносно самовъзпламеняване. В последната секунда обаче се намесва техно-органично извънземно на име Стийл, което тайно е наблюдавало Макс, и го „запазва“ точно преди да изгуби съзнание. Двамата откриват, че докато са заедно могат да контролират енергията и да я насочат в свръхчовешка сила. Разделени – нито един не може да оцелее дълго. Докато двамата се опознават и се учат да приемат съдбите си, те разкриват и тайните около смъртта на бащата на Макс. Но докато разследват, те се оказват на прицела на непреодолим враг, който иска да използва силата им за унищожение. Несигурни на кого могат да се доверят, Макс и Стийл трябва да работят заедно, за да разкрият истината и да се преборят с мистериозните сили, заплашващи света.

Никой в САЩ не очаква филмът да се представи добре, тъй като интересът към него отдавна е замрял, а докато се е борил с проблемите по реализацията си, киното се пренасити с подобни истории. Може би затова и студиото не си дава много зор за маркетинга, който също не вдъхва големи надежди. Въпреки че на моменти има добри ефекти и интересни визии, едва ли зрителите ще се тълпят да го гледат. Предупреждават се зрителите да не бъркат Max Steel с още по-тъпия филм Steel на Шакийл О`Нийл от 1997 г.

Режисьор е Стюарт Хендлър (H+), а сценарист е Кристофър Йост (Thor: The Dark World). В главните роли са Бен Уинчел (Finding Carter), Ана Вилафейн (South Beach), Анди Гарсия (Ghostbusters 2016), Мария Бело (Lights Out) и Били Слотър (Bad Moms). Премиерата за САЩ е на 21 октомври, а в българските кина може и да не намери място.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата