3 коментара
Eva-Green-Penny

Penny Dreadful – подновен

Готическият сериал е събрал предостатъчно интерес, за да продължи още поне една година.

Новият сериал на Showtime – Penny Dreadful, определено е доста любопитен проект. Може би заради това е привлякъл голям интерес, който остава висок вече няколко поредни епизода. Това доведе до официалното подновяване за втори сезон, чиито сценарии Джон Лоугън вече пише.

Дотук Penny Dreadful оправдава името и обещанията си – показва достатъчно перверзии и ужаси, смесвайки различни литературни герои. По много начини сериалът е и точно това, което означава името му, само че по телевизията (Penny Dreadful е термин, с който са обозначавали романите-евтинджоси от края на ХІХ век, в които често са описвани събития, противоречащи на добрия морал и нрави). Епизодите далеч не са перфектни, но обвитите в мистерия сюжети и играта на Ева Грийн дават обяснение на добрия рейтинг. 4,8 милиона зрители на епизод правят подновяването „най-лесното решение“ за президента на телевизията Дейвид Невинс.

Penny-Dreadful-Full-Cast

За феновете има и допълнителен бонус – освен че и догодина ще гледат Penny Dreadful, вторият сезон ще бъде с два епизода по-дълъг от сегашния, тоест, 10 епизода. Снимките ще се проведат вероятно през есента в Дъблин, Ирландия.

Колкото до остатъка от първи сезон, очаква се поне частично да се разкрият част от мистериите – връзката между Сър Малкълм, Ванеса Айвс и липсващата Мина, какво става с Итън Чандлър и неговите тайни, кой е всъщност „Господаря“ и какво иска от Ванеса, защо професор Ван Хелзинг знае толкова много за кръвта и т.н. Ако успее да се отърве и от по-малко интересните вторични сюжети, Penny Dreadful скоро ще си има напълно изградена, мрачна и изпълнена с обрати, собствена митология.

Стискаме палци качеството да се запази или дори подобри, а междувременно останалите четири епизода продължават да излизат всеки понеделник българско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата