2 коментара
Detective-Pikachu-movie-poster

Пикачу като забавен детектив?

Райън Рейнолдс озвучава „Детектив Пикачу“. Вижте трейлъра!

Когато през 2016 г. обявиха, че ще правят филм, в който сладкият покемон Пикачу е детектив в съвременния свят, феновете масово се плеснаха по челото – идеята нямаше как да звучи по-тъпо. Сега обаче е готов първият трейлър за Detective Pikachu и трябва да признаем, че не изглежда никак зле. Даже напротив – интерпретацията на емблематичния покемон за този филм е свежа и гласът на Райън Рейнолдс със сигурност помага тя да изглежда привлекателна за хората, които не са запознати отблизо с франчайза, но биха отишли да гледат нещо забавно и едва-едва свързано с оригиналната идея.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В главните роли, освен Райън Рейнолдс („Дедпул“), който дава гласа си на жълтата животинка с електрически задник, са още Джъстис Смит („Джурасик свят: Рухналото кралство“), Катрин Нютън, Кен Уатанабе и Суки Уотърхаус. Сценаристи пък са Алекс Хърш (Gravity Falls) и Никол Пърлман (Guardians of the Galaxy).

Действието се развива в Райм сити – кипящ от живот модерен метрополис, където хора и покемони живеят заедно в хипер-реалистичен свят. 21-годишният Тим някога е искал да стане треньор на покемони, но се е отказал от мечтата си. Сега той се среща с Пикачу и е единственият, който може да го разбере. Двамата тръгват по следите на бащата на Тим, частният детектив Хари Гудман, а към търсенето им се присъединява репортерката Люси (не е застъпена в този трейлър), както и други покемони като Джиглипуф, Чаризард, г-н Мим и др.

Концепцията на „Убийства в Хепитайм“ беше подобна, но тук хуморът изглежда малко по-свеж и със сигурност по-подходящ за малолетни, така че има шанс провалът да не е голям. Покемоните са доста силен франчайз, който би могъл да привлече хора по кината, въпреки че хардкор феновете едва ли ще са очаровани да видят филм, който няма нищо общо с анимационния сериал. Райън Рейнолдс без съмнение е един от големите козове.

„Детектив Пикачу“ излиза на 10 май 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата