4 коментара
high m

Пилотният епизод на „High moon” на Браян Фулър ще бъде излъчен като телевизионен филм

Телевизия Syfy реши да подмине сериала, но поне ще даде шанс на зрителите си да видят неговото начало.

Не веднъж е ставало дума за това, че телевизия Syfy обеща на зрителите си впечатляващо количество нови фантастични сериали и както си е редно – някои от тях щяха да развият сюжета си извън пределите на Земята. За съжаление, един от тези космически сериали е обречен да остане само проект – „Висока Луна” на Браян Фулър най-вероятно никога няма да разгърне потенциала си, но ако не друго, поне пилотният епизод е заснет и скоро ще бъде излъчен. Това е малка утеха за тези, които са се надявали да гледат шоуто всяка седмица, но те поне ще видят началото и ще могат да преценят за себе си дали си струва да съжаляват за изгубеното. Много телевизии отказват да покажат на своите зрители подминатите пилотни епизоди, въпреки че са инвестирали немалко средства и очаквания в тях, така че и това е нещо.
„High moon” трябваше да бъде адаптация на романа на Джон Кристофър „The Lotus Caves”(„Лотусовите пещери”) , в който хората са колонизирали Луната, но нещо, което откриват под повърхността и, се превръща в повод за хаос и конфликти.

syfy-s-high-moon-from-bryan-fuller-see-earthquake-on-the-moon
Главните роли в пилотния епизод са поверени на Джонатан Тъкър, Крис Диамантополус и Дана Дейвис. Епизодът е дълъг 90 минути и ще бъде излъчен по Syfy на 15-ти септември като телевизионен филм (естествено, вероятно ще изглежда незавършен, тъй като в действителност е начало на сериал). Както може да се види от клипа, съдържащ първите няколко минути от епизода, откритието, което беше споменато по-горе (т.е.”лотусите”?), е направено от двама астронавти-техници, облечени в доста грозни скафандри. Тези първи минути изглеждат малко недодялани, но и по свой начин забавни, но те при всички положения не са показателни за това какво би било качеството на сериала. Знаем от опит, че някои скорошни агресивно рекламирани проекти на същата телевизия („Хеликс”, „Съпротива”), също страдат от подобни недостатъци, но въпреки това са гледаеми и имат своя чар. Доколкото може да се прецени от един пилотен епизод, предстои да видим дали „Висока луна” действително е заслужил да бъде пренебрегнат от директорите на СайФай, или това е едно от прибързаните им решения.
вижте първия тийзър тук

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата