2 коментара
mowgli

По-истински и мрачен филм за Маугли

Трейлър за Mowgli.

Ако съвсем случайно не сте се уморили от филмите за момчета в джунгли с говорещи животни, Уорнър Брос имат ново предложение за вас. „Маугли“ отново ще преразкаже историята на момчето от „Книга за джунглата“ на Ръдиард Киплинг, но във версия, която е по-близо до оригинала и по-мрачна от досегашните. Колкото и да ни е писнало повторението, в защита на тази продукция трябва да се каже, че тя няма нищо общо с Тарзан (той е герой на друг автор и други книги) и е твърде далеч от жизнерадостната адаптация на Дисни („Книга за джунглата“ от 2016 г. беше римейк на тяхната анимация, а не на книгата).

https://www.youtube.com/watch?v=GpxCT36DxKg

Режисьор на „Маугли“ е Анди Съркис, който вече направи името си синоним на моушън-капчър технологията, с която хора могат да играят животни. Очевидно тук има повече животни, отколкото хора, а Съркис е натрупал много опит през годините, така че е логично именно той да оглави продукцията.

Събран е наистина звезден състав – Крисчън Бейл е пантерата Багира, Кейт Бланшет е змията Каа, Бенедикт Къмбърбач е тигърът Шир-Хан, Наоми Харис е вълчицата Ниша, а Анди Съркис е мечокът Балу.

Сюжетът следва израстването на човешкото дете Маугли, отгледано от глутница вълци в индийските джунгли. Докато учи правилата на джунглата, Маугли се сприятелява с животните и се приема като част от тях, но си създава и врагове – страховития тигър Шир-Хан. Но може да има и още по-големи опасности в джунглата, особено когато Маугли се изправи срещу човешката си страна.

По филма се работи от 4 години насам и най-накрая ще тръгне по кината на 19 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата