2 коментара
Galena

Порното във виртуална реалност вече е реална реалност

Naughty America е сред пионерите в новата технология.

Виртуалната реалност, концепция, на която едно време се възхищавахме само във фантастичните творби, днес съществува наистина. Е, може би не в пълната си форма, която фантастите си представят, но доста близо. След няколко години устройствата за игра във виртуална реалност като Oculus Rift, HTC Vive, Play Station VR и др. ще станат масови, а средата ще е подходяща за разработка на много интересни проекти извън игрите – филми, обучителни програми и др.

Към гореизброените вече спокойно можем да причислим и порното. Naughty America, един от най-големите производители на порно в света, вече е създала еротични клипчета за виртуална реалност. По-долу можете да гледате репортаж от журналист на Mashable, който е бил поканен да изпробва нестандартната творба със Samsung Gear VR и е споделил своите впечатления със света.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Журналистът видимо се забавлява, но явно не е шега, че порното бързо ще завладее и новата среда, в която хората от бъдещето ще прекарват все повече от времето си. За изпробваното клипче зрителят се превъплъщава в тялото на мускулест мъж, обгрижван от две апетитни девойки. Демонстрирано е (извън кадър) и порно за жени, в което зрителката е обработвана толкова реалистично, че журналистът „сякаш усетил миризмата на мъжа“.

Едно от оплакванията на момчето (което повечето от коментарите под клипа вече обявиха за девственик) е, че клипчето е разработено само със 180-градусов обхват на камерата. Ако зрителят се обърне или опита да погледне назад, няма да вижда нищо, освен черен екран. Според производителя обаче това не е проблем, тъй като на кого би му хрумнало да гледа назад, при положение че гледката отпред е доста по-съществена. Навирането на чужди тела и органи в камерата, съответно в очите на зрителя, също е смутило журналиста, но това едва ли би било твърде притеснително за потенциалните потребители на тези клипчета в бъдеще.

В момента няма голям интерес към порното във виртуална реалност, тъй като все още малко хора имат устройства, с които да го гледат. Затова и Naughty America има едва малко над 20 клипчета за абонатите си. Компанията обаче обещава да произвежда повече, когато се появи съответното ниво на търсене. А тъй като никой не може да спре бъдещето, колкото и възмутително да е то за някои, денят едва ли ще се забави много. Журналистът завършва статията си с коментар, че след като опита VR порно, човек едва ли ще може да се върне към двуизмерното такова от екран – ще му се струва твърде постно и недостатъчно реалистично.

Ето и още едно клипче от миналата година по това време, този път със случайни хора и Oculus Rift:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата