1 коментар
TerminatorYoda

Размествания във филмовия календар за 2017

Star Wars 8 се отлага за декември, а на негово място през май ще дойде „Карибски пирати 5“. Продължението на „Терминатор: Генезис“ пък изчезва и се заменя от „Спасители на плажа“.

Всичко тече, всичко се променя и нищо не остава същото. Това важи с пълна сила за графиците на кино премиерите, които се обявяват няколко години предварително, а в последствие се изменят заради творчески или (по-често) финансови причини.

Именно второто е причинило изчезването на следващия „Терминатор“ от календара за 2017 г. Парамаунт планираше да направи цяла трилогия след „Генезис“, но след като първата част едва успя да си избие парите, и то с щастлива случайност, чрез която най-много допринесе Китай, студиото е решило да не инвестира отново във франчайза. Това не означава задължително, че поредицата е окончателно мъртва или че следващият филм все пак няма да е продължение на Terminator: Genisys, но със сигурност той няма да излезе през 2017 г. Изобщо, под въпрос е дали бившият калифорнийски гувернатор ще „се върне“ в емблематичната си роля.

На мястото на Терминатора вече е сложен филмът, който ще съживи друга поредица от 90-те, този път телевизионна – „Спасители на плажа“. Там ще участват Зак Ефрон, Александра Дадарио и Скалата. Въпреки че все още не е ясно кой от тях ще прекара най-много екранно време само по бански, този проект със сигурност ще изкара повече пари на Парамаунт.

Промяна ще има и при друг филм, принадлежащ към стара поредица, но на обратния полюс на финансовата графика – „Междузвездни войни: Епизод VІІІ“. Доскоро той беше планиран за 26 май 2017, но сега е преместен за 15 декември същата година. На Епизод VІІ почти не му останаха рекорди за чупене, последната му задача е да се изкачи до най-печелившия филм на всички времена, което продължава да изглежда много вероятно, защото все още показателите му за по-добри отколкото на „Аватар“ за същия период, а към момента гони 1,9 милиарда.

Dead-Men-Tell-No-Tales-Movie-Poster-pirates-of-the-caribbean-38660034-800-1132Всъщност, промяната тук не е нелогична, предвид че всички други Star Wars филми в графика бяха предвидени за декември. Очевидно е и че през този месец има най-голям потенциал за печалби, така че, въпреки липсата на обяснение от Лукасфилм за причината, ясно е защо идва отлагането. Някои анализатори търсят и творчески причини, като например отлагането на снимките с един месец (вместо вече да се снима, работата е отложена за февруари, защото са се наложили корекции по сценария), но едва ли точно това може да се отрази толкова сериозно. Вероятно предстои и филмът-разклонение за младия Хан Соло през 2018 също да бъде изместен за декември.

На мястото на освободената майска премиера влиза „Карибски пирати 5“, снимките за който вече са приключени и едва ли ще е проблем обработката и добавянето на ефектите да се свърши за година и половина. Последното пиратско приключение на Джони Деп и компания се справи доста добре в бокс-офиса и излезе именно през май, така че и тук ходът е логичен.

И така, да обобщим – очакваме Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales на 26 май 2017, Star Wars: Episode VIII на 15 декември, а Terminator 6 не го очакваме въобще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата