red dwarf the promised land

Red Dwarf: The Promised Land вместо 13-ти сезон

Филмът „Червено джудже: Обетованата земя“ ще бъде излъчен днес вечерта.

Макар и с едва 73 епизода зад гърба си, „Червено джудже“ е един от най-дългогодишните сериали в света – той излиза от 32 години насам. Red Dwarf е евтин ситком, наподобява телевизионен театър, но често сценаристите му успяват да постигнат страхотни и задължителни за гледане епизоди само на базата на гениални концепции и сполучлив през повечето време хумор. След поредното му възраждане с два сезона през 2016 и 2017 г., феновете очакваха тринадесети сезон през 2019 г. За съжаление, той се позабави, а сега се оказва, че той въобще няма да бъде сезон, а вместо това – пълнометражен филм с 90 минути времетраене, наречен „Обетованата земя“. Макар и да е по-малко като количество, може би ще бъде повече като качество. Ето и трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сериалът разказва за приключенията на екипажа на миньорския космически кораб „Червено джудже“ – мързеливия простак Дейв Листър, задръстената холограма Арнолд Римър, самовлюбената Котка и вечно притеснения андроид Крайтън. Във филма „Обетованата земя“ (който официално ще се брои като единствен епизод на 13-ти сезон) екипажът ще се срещне с три котки, които боготворят Листър. Той се заклева да им помогне, тъй като доскорошният им лидер, Родон, иска да ги накаже, задето са му се опълчили. Родон смята, че единствено той има право да бъде бог на котките и се е заклел безмилостно да изтреби всички, които не го боготворят.

Ако въпросът с котките-хуманоиди във вселената на „Червено джудже“ ви е малко мъгляв, вижте първите пет минути от филма. В началото кратък увод ще ви обясни историята им и ще представи новите герои за The Promised Land. Премиерата за Великобритания е довечера по канала Dave. Ако никога досега не сте гледали „Червено джудже“ (което си е пропуск!), те ще ви дадат добра представа за стила, атмосферата и хумора на сериала.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата