1 коментар
the-twilight-zone

Рестартират Twilight Zone

Емблематичният сериал от миналото най-накрая ще бъде пресъздаден.

CBS работи по нова версия на популярния сериал от 60-те години „Зоната на здрача“. Идеята е новите епизоди да бъдат стриймвани в CBS All Active. Платформата практически тръгна със „Стар Трек: Дискавъри“, който може и да не е най-доброто разклонение, правено някога, но успя да събере абонати за стрийминг сайта. The Twilight Zone ще е следващата продукция, която да държи зрителите пред компютъра.

Старият сериал е създаден от Род Сърлинг, който беше и разказвачът, свързващ отделните епизоди на антологията. В периода от 1959 до 1964, първите сезони често се вдъхновяваха от параноята на американците, свързана със Студената война, за фантастични и хорър сюжети. Запазената марка на сериала са изненадващите обрати в последните минути на епизода. След това сериалът е рестартиран два пъти – през 80-те години и в началото на ХХІ век, но не много успешно. Има и филмова версия, със сегменти режисирани от Стивън Спилбърг, Джордж Милър, Джо Данте и Джон Ландис. Миналата година имаше опит за пресъздаването на „Зоната“ като интерактивен сериал, но той явно се е провалил.

Изображение с име: The-Twilight-Zone-Scary

Марко Рамирес („Защитниците“) ще напише сценария за пилотния епизод и ще контролира останалите като шоурънър. Джордан Пийл също ще участва в разработването – той по принцип е комедиант, но в последно време бързо печели популярност като автор на хоръри – с Get Out и Lovecraft Country. Пийл вкарва и социален коментар в творбите си, което го прави идеален за The Twilight Zone.

Надяваме се да видим първите епизоди през есента на 2018.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата