vindiesel-riddick-newphoto1

Ридик планира филм и сериал

Вин Дизел и Дейвид Туои са започнали работа по „Ридик 4“, мислят и за сериал.

В края на миналата седмица Вин Дизел обяви в своя инстаграм профил, че се подготвя не просто още един филм за неговия любим герой, Ридик, но и телевизионен сериал!

vin-diesel-prepares-for-action-in-a-new-poster-for-riddick-138774-a-1372691813-470-75Филмът ще е четвърти в поредицата, започнала с „Пълен мрак“ през далечната 2000 г., последван от „Хрониките на Ридик“ от 2004 и „Ридик“ от 2013. Новият филм ще се казва „Фюрия“, също като родната планета на персонажа.

По проекта вече се работи, като дългогодишния сценарист (и явно приятел на Дизел) Дейвид Туои отново е с перо (клавиатура) в ръка. Творецът ще започне да пише сценария през декември, като вероятно ще трябва да поправи грешката на Вин Дизел – въпреки че на български се чете по един и същи начин, във филмите досега планетата е била изписвана като Furya, а Вин Дизел я е написал като Furia. Не е голяма работа, но феновете и филолозите държат на тези работи.

На всичкото отгоре, новата компания на One Race Films, която иска да се намеси сред продуцентите на хитови сериали, ще разработва Merc City – нов сериал, който ще се концентрира върху наемниците и ловците във вселената на „Ридик“.

Нищо повече не е обявено за двата проекта, но и само това е достатъчно. Филм явно ще има, тъй като третата част не се представи зле (без да е кой знае какво като качество – вижте нашето ревю). Тя струваше 40 милиона, а заработи почти 100, което си е успех. Сериалът засега изглежда по-несигурен, тъй като няма телевизия-продуцент и все още не е свършено нищо по него.

Ние все пак стискаме палци и на двата, защото Ридик ни е слабост. Успех, Вин Дизел, дано героят ти най-накрая постигне някакъв по-грандиозен успех!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата