kralqt na zimata tt

Родно злодейско фентъзи

Излезе „Кралят на зимата“ от Били Стефанов, издателство „Ропринт“.

kralqt na zimata ccВ края на миналата седмица излезе романът „Кралят на зимата“ от младия автор Били Стефанов. Книгата е епично фентъзи, търсещо нестандартната гледна точка на злодея, и е поредното интригуващо предложение за почитателите на родното производство.

След узурпирането на императорския трон над света на хората отново цари вечна пролет и те възстановяват раните от тиранията на предишния си владетел. Привидното спокойствие ги оставя неподготвени за това, което ще последва.

Това е историята на Рогдар, последният от норсевите – свирепа раса на варвари, чийто живот се върти около битката.

Убеден, че е орисан на велика съдба, той се заема да отмъсти за своите и да прослави името на норсевите сред империята на хората, които някога са треперили при споменаването им.

Следвайки пътя, който се разкрива пред него, той среща Денор – словоохотлив и доста високопоставен човек, който е наясно с историята на света и знае как точно да й повлиява с манипулация. Ако иска да предприеме следващата стъпка към целта си Рогдар ще трябва да му помогне. Движени от общите интереси, макар и подбудени от различни цели, двамата заедно, придружавани от мълчаливия и изключително странен Брон, споделят поредица от приключения и интересни срещи, които ги доближават все повече до сглобяването на целия пъзел.

Но замислите на смъртните са без значение, когато сили отвъд тяхното разбиране имат свой план…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата