sk-diplo lg

Спасете света от магьосника-крал!

Фентъзи стратегията Sorcerer King излиза днес.

Тази седмица геймърите ще могат да се порадват на нова стратегия за компютър – Sorcerer King. Тя е 4х игра (стратегия, базираща се на 4-те х – explore, expand, exploit, exterminate), но с нова врътка. В нея врагът, магьосникът-крал вече е спечелил. Той е превзел почти цялата планета, като му остават само няколко малки кралства (едно от които ще е на играча). Неговата цел сега е да унищожи света като абсорбира енергията на последния кристал, а целта на играча е да победи много по-силния и превъзхождащ го противник.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В обичайните стратегии играчът се изправя срещу равностойни противници (един или няколко), като целта е да се постигне победа. Тук обаче врагът вече е спечелил, а останалите са в разруха. Как е възможно при това положение играчът изобщо да изпълни целта си? Възможността идва от това, че магьосникът-крал въобще не се занимава с малките кралства. Те са твърде незначителни, за да се занимава с тях.  Неговата единствена цел е кристалът, с чиято помощ ще унищожи света.

Разширяването на кралството ще става чрез разчистване и овладяване на опустошени територии. След победата на врага, земите са превзети от чудовища и бандити, пазещи оскъдни ресурси. Играчът трябва да присъедини тези земи към своето кралство и да ги застрои със заселници-пионери. Изследването на нови територии носи и възможности за куестове, които носят различни награди, ресурси, нови заклинания или дори отлагане на апокалипсиса (забавяне на магьосника-крал в намирането на последния кристал).

Играчът ще може да използва и другите кралства като съюзници – ще могат да се изпълняват мисии за тях, както и да се води диалог. Именно чрез спечелването им за каузата победата е възможна. Но има и вероятност те да се присъединят към врага – ако играчът е твърде бавен и позволи да попаднат под влиянието му, шансовете му за победа намаляват значително.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Заглавието определено не е от най-високобюджетните, но като концепция изглежда интересно и може да бъде много сполучливо, ако е направено като хората. Играе се на ходове, няма мултиплеър. Щом излезе, ще може да се купи за 40 долара директно от Steam или Stardock (разработчиците), като за игра ще е необходим Steam акаунт.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата