2 коментара
bebe demon

Съд забрани на френска двойка да кръсти детето си Демон

И двамата родители са били фенове на „Дневниците на вампира“ и са искали да изразят подкрепата си към любимия им герой от сериала, но съдът не им е позволил. Възрастните обаче могат да се прекръщават както искат – като супергерои например.

Изображение с име: lost ian somerhalder
Преди "Дневниците на вампира" Иън Зомърхелдър стана известен с ролята си в "Изгубени"

Някои хора обичат да дават твърде странни имена на децата си, без въобще да се замислят за последствията. Такива са Лионел и Бландин Дефонтан, които са искали да кръстят бебето си Демон, в чест на героя на Иън Зомърхелдър от „Дневниците на вампира“. Те са добавили буквата е в английския начин на изписване Damon, за да се произнася по подобен начин и на френски – Daemon.

Сериалът продължава да излъчва третия си сезон в САЩ , а у нас по bTV Cinema са стигнали до втори. Интересът от публиката към него продължава да е на високи нива, а Нина Добрев дори беше отличена с награда People’s Choice за ролята си.

Въпросът обаче е стигнал до френския съд, който е забранил невръстното бебе да се кръсти по такъв демоничен начин, позовавайки се на закон против кръщаването на деца с имена, които противоречат на техните интереси.

Лионел и Бландин обясняват, че просто са искали да почетат любимия си герой от любимия сериал. Те са отрекли да са имали всякакви сатанински умисли и просто им е харесвало звученето на нетипичното име.

В Нова Зеландия пък преди известно време се разпространи информацията, че съдилища са позволяли на родители да кръщават децата си с имена като Насилие, Спирка На Автобус Номер 16 и Талула Танцува Хула От Хавай. Оттогава в страната е влязъл специален закон, който забранява над 100 имена. В списъка присъстват например Луцифер и Месия.

При възрастните обаче такива забрани не съществуват и те имат право да сменят имената си както пожелаят. Така например миналия април двама „зрели“ мъже от Великобритания са се кръстили като любимите си супергерои. Всички наведнъж. Кевин Борбидж вече е известен като Барон Веном Балрог Саблезъб Вейдър Мегатрон Вегета Роботник Магнето Байсън Сефирот Лекс Лутър Скелетор Жокер Гринд, а неговият приятел, който доскоро е бил със скучното име Даниел Нокс-Хюсън, сега се подвизава под имената си Император Спайдърмен Гандалф Уолвърин Скайуокър Оптимус Прайм Гоку Соник Ксавиер Риу Облак Супермен ХиМен Батман Траш. След пълната паспортна промяна двамата зевзеци са грабнали титлата за най-дългите великобритански имена.

Странни фантастични имена не липсват и у нас – имаме семейство Вампиреви, Винету Келешов, Христос Цоцов и други. У нас едва ли обаче съдът се намесва в родителските решения да травмират децата си, така че ако и вие имате подобни планове за бъдещите си отрочета – не се притеснявайте.

Източник: digitalspy.co.uk

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата