2 коментара
the-signal-2014-poster01

Сигналът ви избира със загадъчен трейлър

Задава се нов, по всяка вероятност интересен, филм на хоризонта – The Signal с Лорънс Фишбърн.

Харесвате ли объркани и сложни научни фантастики? Значи определено трябва да обърнете внимание на „Сигналът“. Интересното е, че за сюжета на този филм все още не е известно почти нищо, но интересът към него расте лавинообразно. Причината е перфектната му дотук маркетингова кампания, както и успеха му на фестивала на независимото кино Sundance.

За съжаление, първата част от въпросната кампания няма как да се тества, но ще ви разкажем за нея. На по-големите сайтове за филмова критика в САЩ е пратен мейл с въпрос Are you agitated? (Раздразнен ли сте?). Той е съдържал тийзър с объркващи кадри и линк към сайта на филма (ruagitated.com) заедно със специален код, който да въведат като команда. Като отговор на командата, сайтът е изписвал акаунта в туитър на журналиста, пощенския му код, имената на домашните му животни и други интересни лични информации. Явно е доста просто да се добереш до тях, щом един сайт, промотиращ филм, може да го направи за секунди.

Но както и да е, вече е готов и пълният трейлър на „Сигналът и, както сами виждате, той изглежда доста интригуващо:

Бутон за зареждане на YouTube видео

За щастие, пуснато е и официално резюме на сюжета, което ни дава малко по-ясна идея за какво ще става дума – The Signal е история за хакери-колежани, които се отправят към пустинята Невада, за да се срещнат с друг хакер, наричащ себе си Номад. Срещата обаче ги ужасява и ги изпраща в безсъзнание. Когато се събуждат, разбират, че са в плен – нямат представа какво им се е случило и защо въобще ги държат.

Режисьор на филма е Уилям Юбанк, който е дебютирал преди 3 години с космическата драма Love (сравнявана, макар и доста предпазливо, с класики като 2001: A Space Odyssey, Solaris и Moon). В главните роли са Брентън Туейтс, Лорънс Фишбърн, Бо Нап, Оливия Кук и Сара Кларк.

The Signal излиза в САЩ на 13 юни, но за съжаление може и да не стигне до българските кина, така че ще трябва да търсим други методи за намирането му.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата