1 коментар
chobi-t

Следващият Алманах ФантAstika излиза по нова схема

Тазгодишният брой на Алманаха ще се продава само чрез предварителни поръчки.

Ако следите развитието на научната фантастика у нас, вероятно сте попадали на Алманах ФантAstika – нещо средно между списание и сборник, което излиза (почти) всяка година. В момента се подготвя изданието за 2018 г. То обаче няма да се предлага в книжарници или да се отпечатва като обикновена книга, а ще се разпространява по нестандартен начин.

Алманах ФантAstika 2018 ще се предлага само в хартиен вид, като обемът му ще бъде между 300 и 350 страници, а цената – между 15 и 20 лева. Вариантът да се сдобиете с екземпляр от него (или пък няколко) е да направите предварителна поръчка през сайта на Човешката библиотека. Тиражът ще зависи изцяло от броя предварителни поръчки, като след това изданието няма да се разпространява повече. Затова, ако се интересувате, действайте до края на ноември – това е срокът за записване в списъка на пожелалите.

Както обикновено, Алманахът ще представлява микс от разкази, откъси от романи, статии, ревюта и какво ли още не. Акцент тази година е представянето на най-добрите творби от конкурса „Изгревът на следващото“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата