1 коментар
expanse

Снимките на The Expanse сезон 5 са завършили

Това разкри Шохре Агдашлу в туит.

Мнозина смятат The Expanse за най-добрият космически фантастичен сериал в момента (не че конкуренцията е огромна). Затова спирането му по телевизия Syfy дойде изненадващо, макар и логично – кабеларката не успяваше да спечели достатъчно от продукцията, тъй като повече фенове я следяха по стрийминг услугите, отколкото по време на прякото предаване. За щастие, Amazon Prime бяха повече от доволни от представянето на „Експанзията“ в тяхната платформа и решиха да я подновят за четвърти сезон. Отзивите за него са като цяло положителни, въпреки че той адаптира една от най-недолюбваните книги в оригиналната поредица. Последният му епизод пък представляваше брутален клифхенгър, в който съдбата на Земята виси на косъм.

За щастие, пети сезон вероятно няма да бъде забавен, въпреки карантините, наложени от коронавируса. Шохре Агдашлу разкри в туит наскоро, че снимките са завършили още преди да се разрази пандемията (в края на февруари), а сега всички актьори прекарват карантината по домовете си из целия свят. Наскоро те са имали онлайн събиране, в което са се разтушили взаимно.

Разбира се, постпродукцията на такъв сериал също изисква много време и усилия, така че не е изключено работата да не може да бъде свършена по домовете на специалистите по ефекти. Ако има твърде много материал, изискващ от тях да ходят на място в офиса, то все пак забавяне на пети сезон не е изключено. От друга страна, едва ли ще е чак толкова трудно да се продължи работа по сериала и сега, след като най-важната част – самите снимки с актьорите – е готова.

Така или иначе, премиерна дата за пети сезон не е обявена. Очакваме го в края на тази или началото на следващата година и стискаме палци постът на Шохре Агдашлу да означава, че всичко при него върви по план.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата