1 коментар
spiderman-homecoming tt

„Спайдър-мен: Няма път към дома“ с главозамайващ успех

Само за един уикенд филмът е с третата най-силна премиера в историята с почти 600 милиона долара от света. ОБНОВЕНА: 20.12 20:40

Да събереш над 100 милиона долара с филм по време на пандемия, когато в почти всички кина по света се влиза само със сертификати и се сяда през една седалка си е геройство отвсякъде. Но в такъв момент да направиш третата най-голяма премиера на всички времена – това си е абсолютен рекорд, достоен за поклон.

Това се случи на Spider-Man: No Way Home. Превъзходният маркетинг и смесването на стари и нови вселени в едно се оказаха повече от печеливша комбинация, която отреди на този филм място в кино историята. Само от САЩ приходите за периода 17-19 декември се оценяват на 253 милиона долара. Това е повече от 202-та милиона, които „Невероятният Спайдър-мен 2“ направи за целия си престой по кината в Америка. Общо за целия свят приходите са 587 милиона, с което „Спайдър-мен: Няма път към дома“ се изстреля на временната шеста позиция в класацията за приходи през годината – под новите части на „Бързи и яростни“ и „Джеймс Бонд“, но пък над всичко друго на Марвел, „Дюн“, „Годзила срещу Конг“ и всичко на Дисни. През следващите седмици можем спокойно да се обзаложим, че ще стигне до първо място.

ОБНОВЛЕНИЕ: Оказва се, че в САЩ Spider-Man: No Way Home е изкарал дори повече пари от прогнозираните през уикенда и премиерният му уикенд всъщност е вторият най-голям на всички времена!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Има и още едно постижение – филмът е имал вторият най-добър първи ден на всички времена в САЩ, с което изостава само от „Отмъстителите: Краят“. Събраните пари от този ден са 122 милиона долара. Докато някои се смееха на Марвел и Сони, че рестартираха човека-паяк 2 пъти за по-малко от десетилетие с нови актьори и вселени, успехът сега, обединяващ две поколения и три итерации в една продукция, кара Марвел и Сони да се смеят последни, докато си броят колосалните печалби, и то по време на коронавирус.

Сюжетът на „Спайдър-мен: Няма път към дома“ продължава събитията от „Спайдър-мен: Далече от дома“, когато самоличността на човека-паяк беше разкрита и целият свят го помисли за злодей. Питър Паркър се обръща за помощ към доктор Стрейндж, но последният обърква магията, с която да накара света да забрави за разкритията, и вместо това вкарва в нашата вселена злодеи от предишните итерации на Спайдър-мен. Въпреки упоритото отричане, оказа се, че и предишните човеци-паяци Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд се появяват в историята – нещо, което със сигурност е привлякло феновете на старите филми и се е възползвало от тяхната носталгия. Маркетингът беше насочен именно към това – да не разкрива всички изненади за феновете, за да накара максимално количество хора да го гледат възможно най-рано, като така избегнат спойлери. Можем да очакваме силен спад на зрители в следващите дни, но дори и така, много хора ще видят филма само заради успеха му и високите оценки, а дори и да не го направят – печалбите от само 3 дни по кината са достатъчни, за да избият разходите по продукцията.

Дори и у нас пред киносалоните се извиват дълги опашки от хора, чакащи да гледат новата част на „Спайдър-мен“ с Том Холанд и Зендая. Ако искате да се присъедините към тях, не е късно, тепърва филмът ще се върти през предстоящите празнични седмици.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата