spiel

Спилбърг за „Джурасик парк 4“ и „Индиана Джоунс 5“

В скорошно интервю Спилбърг говори за предстоящи продължения на най-големите му хитове

Изображение с име: spielberg.stevenВреме ли е да видим нови „Джурасик парк“ и „Индиана Джоунс“? Или е по-добре да ги оставим като приятен спомен от миналото, вместо да изнасилваме старите хитове? Очевидно Стивън Спилбърг клони към първото мнение.

В скорошно интервю за Empire режисьорът говори за текущия статус на двете дългоочаквани продължения.

За новия филм с динозаври нещата изглеждат добре. „Сценарият в момента се пише от Марк Протосевич“, споделя Спилбърг. „Надявам се, че ще излезе в следващите няколко години. Имаме добър сюжет. По-добър, отколкото за третия филм.“ Jurassic Park 3 излезе през 2001 и не беше особено успешен, като именно сюжетът, или по-скоро липсата на такъв, беше обект на най-много критики.

За „Индиана Джоунс“ Спилбърг говори повече, но казва по-малко. На въпроса докъде са стигнали нещата, той отговаря: „Ще трябва да питате Джордж Лукас. Той отговаря за сценариите, както беше при всички 4 филма досега. Той работи по петата част, засега само по рамката – още не сме стигнали до конкретния сценарий, но се работи. Оставил съм го да я измисли както му харесва“.

Режисьорът адресира и критиките към Indiana Jones 4: „Аз лично съм много доволен от филма. Винаги съм бил. С Джордж имахме несъгласия откъм сценария, но аз съм му лоялен приятел и винаги се съгласявам с него. Това, срещу което феновете възроптаха най-много беше сцената, в която Инди влиза в хладилник и излита с него, след като избухва атомна бомба. Това беше глупава моя идея – не обвинявайте Джордж за нея.“

Е, изглежда сякаш динозаврите така и няма да изчезнат, поне не и от екрана, а Харисън Форд никога няма да е твърде стар за още един приключенски екшън. А Стивън Спилбърг никога няма да се измори да ни залива с едни от най-обещаващите и касови продукции.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата