6 коментара
SGU Back to Destiny

Stargate Universe се завръща като комикс

Приключенията на Дестини продължават.

„Нашата мисия е и винаги ще бъде самото пътешествие“ – с тези думи на Камил Рей завършва един от епизодите на сериала – „Epilogue“. И наистина би било жалко това пътешествие да не продължи. Макар и по ред причини сериалът да не постигна така необходимия успех, за да бъде продължен, то явно от MGM са решили да дадат шанс на продукцията като комикс, което впрочем не е изолиран случай.

Изображение с име: back-to-destiny-1
Една от кориците на първи брой

Често пъти спрени екранни продукции намират своята последваща реализация като комикс. Това разширение на Stargate вселената идва близо година след дебюта на комиксите по Stargate Atlantis – „Back to Pegasus“ (май 2016), както и „Gateways“ (три последователни броя) и „Hearts & Minds“ (издават се в момента).

Оригиналното заглавие на първата част от комикса е „Stargate Universe: Back to Destiny“. Той започва точно там, където втория сезон на сериала приключва – с екипажа и няколко нежелани пътници (Lucian alliance) на кораба Дестини, изправени пред предизвикателството да пресекат огромно безлюдно пространство между две галактики, и то без грешки. Почти целият екипаж на кораба е поставен в стазисен сън, с изключение на Илайл Лолас, който е останал буден, за да поправи собствената си капсула. Планът, който трябва да опази всички живи и същевременно далеч от извънземните, които ги преследват, е своеобразна надпревара с времето.

Авторите на първия брой са Марк Хейнс и Дж. К. Воу, а скиците и оцветяването на комикса са от Джанкарло Каракузо и Грег Ларок. Броят съдържа 34 страници. Подобно и на някои от предишните броеве от вселената на Stargate, се публикува от American Mythology, а цената е $3,99 или 3,59 €, ако го купувате от Европа. Пуснат е за продажба в Amazon и Comixology. Предлага се в хартиен вариант (засега само в САЩ) и в дигитален вариант. Специално за колекционерите първи брой има пет различни дизайна на корицата, като има подготвен и шести, но неговият дизайн все още не е пуснат.

В интервю за „Gateworld“ Марк Хейнс е потвърдил и излизането до края на годината на допълнителен комикс – разклонение със заглавие “SGU: Icarus”, който ще разказва за събитията преди началото на първи сезон на сериала.

Изображение с име: comic-sgu-backtodestiny01-eli
Илюстрация на Илай Уолъс

Историята ще е фокусирана върху това как главните лица са се озовали в базата „Икарус“. По план “SGU: Icarus” е трябвало да бъде публикуван преди „SGU: Back to Destiny“, но явно е настъпила промяна в плановете на редакторите.

Неотдавна в официалните страници на SGU, SGA и SG-1 в социалните мрежи се появи и новината, че тази година франчайзът се завръща и с панел на Comic Con в Сан Диего, за да отпразнува двадесетата годишнина на Stargate SG-1. Франчайзът не е присъствал на Comic Con от седем години насам. Откриването на панела е на 20 юли и ще бъде предавано на живо във фейсбук страниците на поредицата.

Организаторите обещават „ексклузивни новини и изненадващи гости“. Домакини на панела ще бъдат Деймиан Беурер (Legion M) и Дейвид Рийд (Gateworld). По-късно беше обявено, че към панела ще се включат и Сам Толс (старши вицепрезидент „дигитални и нови платформи“ в MGM) и Кийран Диксън (консултант по Stargate и редакционен директор). Присъствието на последните двама определено прави споменаването на „ексклузивни новини“ доста по-интригуващо, но ще трябва да почакаме, за да видим с какво (и дали) ще ни изненадат.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата