alice-in-wonderland-wallpapers

Страната на чудесата става пренаселена

3 проекта по романите на Луис Карол ще бъдат филмирани за малкия екран.

Изображение с име: 161888_bРазклонението на „Имало едно време“ по ABC се движи стремглаво напред. Избрана е и последната актриса с главна роля, а именно младата Ема Ригби, която ще се превъплъти в Червената кралица. Забележете, че става дума за Червената кралица от „Алиса в огледалния свят“, а не за Дама Купа от „Алиса в страната на чудесата“. Сериалът пък получи малко по-адекватно име и ще се казва „Имало едно време в страната на чудесата“. Въпреки че е малко дългичко, новото заглавие е по-добро от Once: Wonderland. Снимките започват на 7 април във Ванкувър, веднага щом снимките за втория сезон на Once Upon a Time приключат, и вероятно сериалът ще е готов за есента – а защо не и за лятото?

Така или иначе, наесен ще гледаме минимум още една Алиса. Става дума за проекта на NBC – Wonderland. Идеята е на Антъни Зюйкър, създателят на „От местопрестъплението“.

Главната героиня ще се казва Клара. Преди 7 години животът на Клара сериозно се е скапал, а мистериозен непознат й е подшушнал, че има обяснение за всичко, което й се случва… обяснение, което се крие във фантастичната страна на чудесата. За да съживи мечтите си и да върне живота си, Клара трябва да поведе война срещу настоящата кралица на тази страна – жена, която някога познавахме като Алиса.

Проектът има зелена светлина от телевизията и първоначално е трябвало да бъде готов за лятото. В последствие обаче са решили да вложат повече усилия, което е наложило да си дадат време до есента. Тук няма да има връзка с приказно-любовния свят на Once Upon a Time, така че имаме достатъчно основания да очакваме брутална гавра с детската книжка.

Не бива да забравяме и Wunderland – третата адаптация, готвена от CW. Там щеше да става дума за полицайка от Лос Анджелис, която открива, че под града се крие цяла страна на чудесата. Целта е да се получи полицейска драма с фентъзи елементи и жена в главната роля – нещо като „Красавицата и звяра“. Но по този проект няма никакви новини откакто беше обявен миналата година и, с горните два на 99% сигурни, може би полицайката Алиса ще трябва да си остане в страната на чудесата и да не идва в нашия телевизор.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата