6 коментара
suicide-squad-cast

Suicide Squad ще разведрява тона си

Слухове твърдят, че са поръчани нови снимки за „Отряд самоубийци“, които да вкарат повече хумор във филма и да направят тона по-светъл.

„Батман срещу Супермен“ вече мина половин милиард долара по приходи за почти седмица по кината. Въпреки това филмът отнесе много критики, част от които бяха насочени срещу твърде мрачния тон – отличителния белег на DC вселената. Къде заради тях, къде заради силно положителната реакция на първия официален трейлър за „Отряд самоубийци“, Warner Bros са решили да презаснемат част от сцените и да добавят повече хумористични моменти, за да разведрят тона. Те няма да променят общата история на филма, но ще го направят малко по-забавен. .

Това са само слухове, но според непотвърдена информация от неназован източник, първоначалната идея е била Suicide Squad да не се различава особено от Batman v Superman – да бъде мрачен, тежък, драматичен и философски. На някого обаче му е хрумнало да направи забавен трейлър със саундрака на Queen, в който да събере буквално всяка шега от филма и да го представи такъв, какъвто не е. Наистина, по тези кадри бихме отсъдили, че става дума за приключенска комедия от типа „Пазители на галактиката“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Източникът твърди, че решението е било взето още преди премиерата на „Батман срещу Супермен“, но многобройните критики срещу режисьорските решения на Зак Снайдер само доказват нуждата от малко по-мек подход с комиксовите супергерои.

Критиците и повечето зрители приветстват решението, макар мрачният тон да не е единственият и най-сериозен проблем на „Батман срещу Супермен“, но феновете на DC комиксите са крайно разочаровани. Според тях, тези герои са твърде мрачни сами по себе си – те са закоравели престъпници и убийци, поради което е много глупаво да се филмират като комедия. Също така, след като DC са избрали пътя, по който искат да се развиват, те трябва да си го следват, а не да го променят, за да съберат повече пари и да конкурират Марвел още по-успешно (друго подобно „предателство“ беше извършено от режисьора на „Аквамен“, който обеща, че неговият филм няма да е толкова мрачен). Не на последно място, това говори за липса на концепция и има опасност да се превърне в провал от ранга на „Фантастичната четворка“, ако привнесените моменти не помагат на сюжета и си личат твърде много.

За добро или зло, решението изглежда взето, така че може би ни очаква един малко по-забавен и приятен самоубийствен отряд, а Зак Снайдер, въпреки финансовите приходи, ще бъде държан на къса каишка.

Премиерата на Suicide Squad е на 5 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата