Syfy-logo

Syfy „превзема“ света с нови сериали.

Absolute Zero е най-новият проект на телевизията, който ще ни поведе в мистериите на дълбокият космос. Междувременно, 4 мини-сериала ще дадат гаранция за една по-разнообразна 2015 г.

И отново американската телевизия за научна фантастика Syfy изненадва приятно феновете на жанра с нов проект –  „Абсолютна нула“ (Absolute Zero). Според информация на колегите от „Deadline” новият сериал ще е продукт от труда на продуцентите Майкъл Хоровиц (Burn Notice), Дъг Лиман и Дейвид Бартис.

Времето, през което ще се развива сюжета, е в далечното бъдеще – 2124 г. по-точно, когато обитателите на далечна миньорска колония ще се натъкнат на извънземни. Разбира се, новите ни „приятели“ ще са враждебно настроени и ще се опитат да превземат, и унищожат всичко човешко… по път към Земята.

Продължавайки в този дух, от Syfy са решили буквално да ни „заринат“ с нови проекти за догодина, тъй като към вече подхванатите нови сериали (12 Monkeys, Ascension, The Expanse и Killjoys) се присъединява нова партида от мини сериали. Без да губя излишни редове и да ви дразня допълнително, става въпрос за:

Ронин – един деспотичен сериал по комиксите на DC с автор Франк Милър. Комиксите очевидно са били голям хит в САЩ през 80-те, когато, излезли само в шест издания, печелят много фенове и верни почитатели, останали до ден днешен.

SyFy-Comic-Book-Adaptations
Отгоре надолу 1. Ронин; 2. Писмо 44; 3. Пакс романа; 4. Клонинг

Pax Romana – отново по комикс и отново в мини формат, тази история разказва как група от спец-войски е изпратена назад във времето, наистина назад, до славните векове на римската Империя. Очевидно нещата в близко бъдеще ще са зазляли драстично и светът е на прага на нова световна война, като задачата на войниците е да се върнат до римско време и да коригират… нещо, с което да спасят бъдещето.

Letter 44 –  една история от Чарлз Сол и Алберто Албъкърки.  Kомиксът е излязъл само в пет издания, а за сериала знаем, че ще е мистерия в дълбокия космос и че пилотния епизод ще бъде написан от Джонатан Мостоу („Терминатор 3“ и „Сурогати“).

Clone –  този сериал се фокусира върху учен, който открива, че има свой двойник (клонинг), и конспирацията около него. Добрата новина тук е, че сценарият ще е написан с помощта на Робърт Къркман (Тhe Walking Dead), което дава шанс за една… добра история.

Не знам за Вас, но според мен при толкова много заглавия за догодина може спокойно да си отдъхнем, че няма да ни заливат само с поредните тиин-романтични- фентъзи драми и ще имаме наистина добра фантастика за гледане.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата