system shock

System Shock 3 не е забравена

Разработчиците на продължението-възраждане пуснаха кадри от играта, за да докажат, че се работи по нея.

Преди време попаднахме на новината, че култовата игра System Shock ще има римейк от нови разработчици, но с оригиналния създател в екипа. Също през 2016 излезе и новината, че друго студио разработва трета част. За съжаление, в продължение на три години нямаше други новини. И тъкмо когато решихме, че проектите са безславно умрели, OtherSide Entertainment пуснаха тийзър за предстоящата System Shock 3, която хем ще продължи поредицата, хем ще я осъвремени и ще се опита да й вдъхне нов живот:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Кадрите са далеч от перфектни – не става много ясно кое какво е, има и критики към твърде мърдащата глава на SHODAN, но пък образите са достатъчно смущаващи, за да имаме доверие в реализацията на хорър елементите.

Първата System Shock излезе през 1994 година и придоби култов статут заради изпълнения с напрежение и ужаси сюжет, в който играчът е изпратен на киберпънк космическа станция през 2072 г. Героят е хакер, който трябва да влезе в кошмарната Цитадела и да се справи с полуделия изкуствен интелект SHODAN. За третата част доста неща са променени, но сърцевината е същата.

Не бива да забравяме, че дори тази трета част да е провал, Night Dive Studios работят по римейк на първата част, който също има доста потенциал. И там нещата вървят трудно обаче – пуснаха геймплей видео преди 3 години и после решиха да не правят римейк, а нова версия, което обаче изисква по-голям бюджет. След успешна кикстартър кампания за набиране на средства, обявената премиерна дата за техния проект е 2020 г.

Колкото до System Shock 3 премиерна дата още няма, но разработчиците уверяват, че влагат цялото си старание да не закъсняват прекалено.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата