1 коментар
The Leftovers HBO 5723

The Leftovers се урежда с петима актьори

Новият сериал по книга на HBO придобива форма – не без помощта на бившия Доктор Кристофър Екълстън.

Изображение с име: christopher-eccleston-mobile-wallpaperДеймън Линделоф е доста противоречива фигура във фантастиката. Най-отличителните му проекти, „Изгубени“ и „Прометей“, направиха от някои негови отявлени фенове, а от други – откровено ненавиждащи го хора. Това обаче не му пречи да влезе отново в света на телевизията, за да направи нов сериал по книга – „Остатъците“, за който ви писахме преди време.

Новата инвестиция на HBO вече придобива форма – петима актьори са наети за различни роли в сериала, който се върти около необяснимо събитие – внезапното изчезване на милиони хора. Джъстин Теро ще бъде в главната роля – кмет на малкото градче Мапълтън, което също не е пощадено от мистериозната трагедия. Героят му, Кевин Гарви, е баща на две деца. В книгата едно от тях се присъединява към движение, основано от пророк, а жена му става част от секта. Линделоф неведнъж е споменавал, че смята да направи нещата доста по-различни от тези в книгата, но предвид склонността му да залита към религиозни въпроси, тази линия може и да не претърпи големи промени.

Най-интересният кастинг е този на Кристофър Екълстън. Бившият Доктор ще играе Мат Джеймисън, бивш свещеник, настоящ главен редактор на таблоид. Екълстън ще има роля и в предстоящия „Тор 2“.

Останалите в каста са Ан Дауд, която ще е лидер на секта, известна като „Виновния остатък“, Аманда Уорън – кметицата, и Кари Куун – майка, чието семейство изчезва по време на събитието. Трите актриси досега предимно са гостували на различни сериали, но не са придобили кой знае каква слава.

Очаква се сериалът донякъде да прилича на „Изгубени“ по това, че ще има много герои. Идеята е да се проследи как събитието се отразява на всеки от тях. Голяма част ще добавки на Линделоф, които липсват в книгата на Том Перота. Дали разликите между оригинала и сериала ще са за добро или за лошо – предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата