2 коментара
syfy-nightflyers

The Man in the High Castle завършва, Nightflyers – спрян

„Човекът във високия замък“ ще завърши с четвъртия си сезон (даже имаме и трейлър), а „Нощен летец“ няма да има повече епизоди.

Хубаво е когато сериалите не се проточват излишно дълго и се спират веднага щом сценаристите започнат да се изчерпват. Такъв е случаят на „Човекът във високия замък“, който малко по малко губи популярност. Първи сезон наблегна на мрачния свят, в който нацистите са спечелили Втората световна война, но в трети фокусът постепенно се измести върху паралелен свят, в който Съюзниците са победители. Нацистите от единия свят обаче разработват технология, с която да превземат и другия свят, а съпротивата от първия вече отговаря не само за своя свят, но и за цялата мултивселена. Въпреки че трети сезон излезе сравнително скоро, вече имаме трейлър за четвърти:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Синът на Филип К. Дик, авторът на оригиналната творба, казва следното по случай новината: „Не знам колко мога да разкрия за сюжета, но мога да кажа, че сме доволни от възможността да направим вълнуваща и задоволителна кулминация на сериала. Това е велика възможност, да можем да направим последния сезон по начина, по който сме го замислили, с този изключителен екип. Мисля, че феновете ще са развълнувани и доволни, но не мога да издам нищо конкретно“.

Изображение с име: nightflyersАбонатите на Amazon Prime могат да са спокойни, че парите им ще отидат в добри проекти – в края на май ще излезе сериала „Добри поличби“, а сериалът-предистория на „Властелинът на пръстените“ се готви за 2021 г. The Man in the High Castle беше първият им скъп проект и той доказа, че и тази стрийминг-платформа е способна да вади качествена продукция.

Междувременно, Syfy обявиха спиране за „Нощен летец“. Сериалът (достъпен у нас по Netflix) се гласеше за голям хит, но в крайна сметка събра слаби рейтинги и лоши ревюта. Въпреки че е по творба на Джордж Р. Р. Мартин, която се развива в космоса и е чиста научна фантастика, сериалът беше изпълнен с клишета и лошо развити герои. За съжаление на малцината харесали го, колосалният клифхенгър накрая ще остане без развръзка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата