preacher

The Orville и Preacher – подновени

„Орвил“ и „Проповедник“ ще имат още серии през 2018 г.

Изображение с име: the orvilleДнес имаме две положителни новини – сериалите The Orville и Preacher са подновени съответно за втори и трети сезон.

„Проповедник“ е далеч от ранга на „Живите мъртви“, който събира повече зрители от всички други продукции на AMC заедно, но все пак се представя доста прилично. Тази година е гледан от над 1,1 милиона зрители, което е с 30% по-малко от дебютния му сезон през 2016. Спад в гледаемостта от под 1/3 се смята за очакван и приемлив в индустрията. При положение, че пролетната драма Humans също си заработи трети сезон срещу три пъти по-малко зрители, подновяването на Preacher е напълно заслужено. Новината дойде не от телевизията (всъщност от AMC още не са я потвърдили официално), а от туитър акаунта на Сет Роджен – актьора в главната роля. Известно е също, че продуцентите са подали документите за снимки на трети сезон в Луизиана в началото на 2018, така че официално прес съобщение на този етап не е и необходимо.

При „Орвил“ успехът е по-значителен и неочакван. Първи сезон все още не е излъчен докрай – днес е пуснат осми епизод от общо 13. Въпреки това рейтингите са доста прилични – 8,5 милиона зрители са гледали първата серия, след което спадът е сериозен (по около 3,4 милиона души са пуснали телевизорите си за пети и шести епизод), но овладян (седма серия е гледана от 4,2 милиона). Критиците не са очаровани от пародията на „Стар Трек“, но признават някои нейни предимства – добрите научнофантастични сюжети, отнасянето към „Стар Трек“ с уважение и почитание (дори повече, отколкото при новия „Стар Трек: Дискавъри“, който също беше подновен) и дори привлекателността на тоалетния хумор за зрителите, които харесват Сет МакФърлейн покрай другите му творби – Family Guy и Ted. Всъщност, успехът на „Семейният тип“ вече е направил толкова много пари на Fox, че те спокойно биха могли да подновят The Orville и при по-слаба гледаемост – просто като причина да задържат Сет МакФърлейн и Family Guy при тях.

Стискаме палци двата сериала да намерят още повече вдъхновение за догодина и да не изостават от конкуренцията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата