2 коментара
oculusGillanfeat

Тийзър за хоръра с Карън Гилън и Кейти Сакхоф Oculus

Нещо живее в огледалото и то ти позволява да видиш само това, което то иска.

Огледалата могат да бъдат много страшни и то не само когато ги погледнете сутрин след пиянска вечер. В това вече се убеди Кийфър Съдърланд във филма Mirrors от 2008.

Следващите, които ще навлязат в тази неприятна територия са Карън Гилън (Doctor Who) и Брентън Туейтс (Home and Away). Те ще играят Кайли и Тим Ръсел – брат и сестра, които са били разделени след убийството на родителите им. Тим е обвинен в злодеянието, но Кайли знае кой е истинският убиец – свръхестествена сила, криеща се в огледалата в къщата им.

http://www.youtube.com/watch?v=9lXTrALFJVM

Макар рядко да излизат интересни и оригинални хорър филми (а надписът „От продуцента на Paranormal Activity“ да не е много обнадеждаващ), този проект е доста интересен. След голямата роля в „Пазителите на галактиката“, за която Карън си обръсна косата, новината за участието й във филм на ужасите е направо вълнуваща. Стискаме палци на младата актриса да продължава да ни изненадва с различни роли, а на „Доктор кой“ да продължава да бъде като трамплин за непознати актьори.

Също толкова интересно е и участието на Кейти Сакхоф, която ще играе майката на двамата главни герои. Макар Кейти да не е особено… нежна и женствена в досегашните си роли, може би тук ще покаже друго свое лице.

Ако пък само актьорите не са достатъчни, за да ви заинтригуват, то имайте предвид, че за основа на Oculus е използван едноименен късометражен филм от преди няколко години, който е спечелил редица награди от фестивали. С очевидно нисък (направо липсващ) бюджет, както е видно от нейния трейлър, късометражката е получила много награди и положителни ревюта, които са мотивирали човека зад нея да я превърне в пълнометражен филм. Сценарист и режисьор, тогава и сега, е Майк Фланаган (Absentia). Лентата вече се е завъртяла и пред различни хорър-критици, болшинството от които са крайно очаровани.

Не знаем дали Oculus ще стигне до България, но ние силно се надяваме да можем да го гледаме скоро!

Изображение с име: Oculus-poster-with-Karen-Gillan

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата