4 коментара
gravity-movie-ttt

Трейлър за „Гравитация“

Сандра Бълок е сама в космоса.

„Гравитация“ е един от по-амбициозните проекти, които ни чакат тази година. Не само заради замесените в него имена на режисьора Алфонсо Куарон и актьорите Джордж Клуни и Сандра Бълок, но и заради интересната идея – драматична история за оцеляване в космоса в реално време.

Д-р Раян Стоун е медицински инженер, който предприема първата си мисия в космоса. Тя е придружена от ветерана Мат Ковалски, който пък е на косъм от пенсиониране. Всичко върви добре докато корабът им се разбива в космически боклук. Двамата се оказват разделени и Стоун е запратена във вакуума. Тя трябва да намери начин да оцелее и да се върне на Земята невредима.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За ролята на Стоун са били предвидени други актриси – първо е отказала Анджелина Джоли, след това Скарлет Йохансон, Блейк Лайвли и Натали Портман. Не се учудвайте от дългия списък – Gravity е филм, по който се работи и който се отлага вече няколко години. Уорнър Брос отпуснаха сериозен бюджет на Куарон (80 милиона долара), а лентата ще е предимно компютърни ефекти. За да се избият парите, особено предвид многобройните премествания на премиерната дата, трябва както съставът да е от висша класа, така и анимацията да е перфектна.

Можем само да гадаем защо предишните актриси са се отказали – ролята си е доста сериозна, особено предвид, че през по-голямата част от филма главната актриса играе сама. Тя се ръководи както от инстинкта си за оцеляване, така и от желанието да се върне при дъщеря си на Земята. Но може би именно това е нож с две остриета – определено е интересно да се види как е възможно да се направи филм, който през цялото време се развива на едно място и в реално време. Нещо повече, първата сцена продължава 17 минути, заснети наведнъж!

Според малцината, запознати с крайния продукт, задачата е изпълнена прекрасно – сценарият е на ниво, а единствените спорове, които критиците имат, са по отношение на това дали впечатляващите визуални ефекти помагат или пречат на филма.

Така или иначе, „Гравитация“ е смел експеримент, който определено си заслужава да се види. Стискаме палци на студиото да си възвърне нескромната инвестиция, както и резултатът да послужи за окуражаване на кинодейците, които искат да разчупят познатата формула за правене на филми. Съмняваме се, че ще се получи точно така, но все пак стискаме палци!

Gravity идва в кината на 4 октомври 2013.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата