wonderwell

Трейлър за последния филм с Кари Фишър

В Wonderwell Фишър властва над магическа гора, а Рита Ора й съперничи.

Кари Фишър е актрисата, дала ни емблематичния образ на принцеса (а по-късно генерал) Лея Органа. С новите епизоди на „Междузвездни войни“ на Дисни изглеждаше, че кариерата на възрастната дама започва своя ренесанс, но за съжаление тя почина през 2016 година. Филмът, който предстои да излезе, изглежда като доказателство, че тя е могла да дари с присъствието си още много продукции, ако не беше преждевременната й кончина.

Wonderwell е последният филм на Фишър, като снимките за него са приключили 6 седмици преди да почине. Редица проблеми с бюджета за пост-продукция, комбинирани с пандемията, забавиха излизането на филма с цели 7 години, но ето че той е почти готов за своята премиера. Във фентъзито участва и друга голяма звезда – певицата Рита Ора.

Бутон за зареждане на YouTube видео

12-годишната Вайълет живее в Италия с американските си родители и по-голямата си сестра. Последната е голяма красавица и е избрана да бъде лице на дизайнерката Яна (Рита Ора). Цялото семейство пътува към вълшебна средновековна локация за снимките. Отегчена и пренебрегната, Вайълет се разхожда из древния град и попада в магическа гора, където се среща с енигматичната Хейзъл (Кари Фишър) – тя може би е вещицата, за която момичето е предупредено от доведения син на Яна. Хейзъл води Вайълет до мистериозен портал, който й показва бъдещето. Но също като порастването от момиче в жена – това пътуване може да е необратимо.

Продуцентите описват „Чудния кладенец“ като „прекрасна история за порастване и приключения, която комбинира революционни визуални технологии с вълнуваща актьорска игра“. Предвид видяното в трейлъра, това описание може и да е мааалко преувеличено. Изглежда обаче, че филмът е направен със сърце, а и е последната ни възможност да видим Кари Фишър в стопляща сърцето роля.

Премиерата му за САЩ е на 23 юни, като вероятно и у нас ще може да се гледа по Apple TV+.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата