1 коментар
the Haunting of Hill House

Трейлър за The Haunting of Bly Manor

Екипът на The Haunting of Hill House продължава по същата линия.

Преди две години сериалът The Haunting of Hill House, адаптация на романа „Свърталище на духове“, впечатли доста от абонатите на Netflix, а в нашата класация дори стигна трето място. Затова и от стрийминг платформата не се поколебаха бързо да му поръчат втори сезон. Тъй като обаче историята на първи си е завършена и няма смисъл да се разводнява с ненужно продължение, сценаристите решиха да направят друг минисериал по същата формула. Така стигаме до The Haunting of Bly Manor – хем втори сезон на гореспоменатия, хем тотално нов. Той е адаптация на романа „Примката на призрака“ от Хенри Джеймс. Вече имаме и трейлър към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Според резюмето на сюжета историята се развива през 1980 г., когато млада американска бавачка се нанася в имението Блай, за да се грижи за осиротели братче и сестриче, след като предишната им бавачка е починала. В имението има и други обитатели, чиито истории са свързани с мрачните тайни и трагедии, случили се около имението.

Ако трябва да сме честни, макар романът да се смята за класика на жанра, ние не останахме много доволни от него, което малко ни притеснява за сериала. The Haunting of Hill House беше доста муден, а в тази книга де факто почти нищо не се случва, така че какво остава за адаптацията. За щастие, Майк Фланаган видимо отново си е позволил доста творческа свобода и вероятно от книгата ще остане само основната концепция и 1-2 по-запомнящи се момента, като всичко останало ще бъде ново.

Едно от основните предимства на първи сезон ще бъде застъпено и тук – докато актьорите играят ролите си, на заден фон призраците ще се показват чрез едва забележими промени и движения. Някои актьори също ще се завърнат – Виктория Педрети, която изигра Нел Крейн (дъщерята с най-драматичната сюжетна линия), тук ще е в главната роля на бавачката – Дани Клейтън, а Оливър Джаксън-Коен (Люк Крейн) ще влезе в ролята на Питър – мъж, който прави живота на обитателите на имението Блай доста труден. В роли, които предстои да бъдат изяснени, ще се завърнат също Хенри Томас (Хю Крейн в младата му версия) и Кейт Сийгъл (Теодора Крейн).

The Haunting of Bly Manor излиза на 9 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата