1 коментар
guard-jupit-lostri

Трейлъри за Jupiter Ascending, Guardians of the Galaxy, Lost River

Вижте кадри от предстоящите „Пътят на Юпитер“, „Пазителите на гактиката“ и „Изгубена река“.

Тази година в кината ни очаква горещо лято, а две от най-важните причини за това са „Пътят на Юпитер“ и „Пазителите на галактиката“. И за двата вече видяхме трейлъри, но все още има какво да ни бъде показано, преди да дойде време да гледаме и самите филми.

В „Пътят на Юпитер“ Мила Кунис ще разбере, че Земята е само една от многото населени планети във Вселената и всъщност е част от голяма индустрия. За щастие, самата Кунис (всъщност именно нейната героиня се казва Юпитер) е от кралско потекло и може да спаси подопечната си Земя. Този филм е първата изцяло собствена продукция на брат и сестра Уашовски (за разлика от Cloud Atlas и Speed Racer, които бяха адаптации на чужди творби) от „Матрицата“ насам и изглежда няма да бяга от печелившата формула – Избраният/Избраната разбира, че животът му/й досега е бил незначителен и тепърва има да спасява света си в една много по-мащабна Вселена. Въобще не им се сърдим за тази прилика (по-добре от директен римейк на „Матрицата“, какъвто биха направили повечето Холивудски продуценти на тяхно място), а и ефектите изглеждат супер.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За „Пазителите на галактиката“ едва ли можем да кажем много, което не знаете. Филмът е от комиксовата Вселена на Марвел и е свързан бегло с „Отмъстителите“, но далеч не е задължително да сте гледали супергероите, за да схванете пазителите. По-натам двата ще се обвържат по-здраво (с общ злодей), но има време дотогава. Засега ни стига да знаем, че става дума за приятна комедия в космоса с актьори като Зоуи Салдана, Вин Дизел, Брадли Купър и Карън Гилън. Никой не очаква зашеметяващ успех за филма (едва ли ще направи повече от по-слабите супергеройски филми), но въпреки това лентата не изглежда като нещо, което фен на фантастиката би пропуснал с лека ръка.

http://www.youtube.com/watch?v=9bz0QOOT9Hk

За финал минаваме в съвсем друга посока – нискобюджетен филм, режисиран от Раян Гослинг и с Мат Смит в една от главните роли. „Изгубена река“ изглежда не по-малко шизофреничен от половината творби на Дейвид Линч, а трейлърът по-долу изобщо не ни помага да разберем за какво ще се разказва във филма (освен скромните мускули на доскорошния Доктор). За щастие знаем, че това е фентъзи трилър, в който Били (Кристина Хендрикс) и Боунс (Йейн Де Кестекър) са бедно семейство, което се натъква на таен път към вълшебен подводен град.

http://www.youtube.com/watch?v=BQ2Nd53ye-Y

Jupiter Ascending излиза по нашите кина на 18 юли, Guardians of the Galaxy – на 1 август, а Lost River засега няма разпространител в България.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата