1 коментар
?????

Училищният надзор на Лукяненко

Излезе „Училищен надзор“, първа книга от поредицата „Патрули“ на Сергей Лукяненко и Аркадий Шушпанов, изд. „ИнфоДАР“

Сергей Лукяненко започва нова фентъзи поредица, свързана с Нощния и Дневния патрул, но този път събитията няма да се развиват само в Русия, а писането на книгата е в колаборация. Лукяненко става учител на младия писател Аркадий Шушпанов за първия роман от цикъла „Патрули“ – „Училищен надзор“.

Това е „Училищен надзор”. Тъмни и Светли подрастващи, събрани заедно в интернат, далече от очите на обикновените… Там, където дори учител по литература трябва да е Инквизитор. Може би те са твърде лоши за Дневния патрул и твърде добри за Нощния. Те са Различни, но освен това… те са ДЕЦА! Това е последният им шанс да израснат, да влязат в света на Различните, да поправят чужди грешки – и да сторят свои. Разбира се, ако това се случи.

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове? А може би ще се появи нова сила, чиито възможности надхвърлят предела на силите на Различните?

„Историята на Нощния и Дневния патрул не започва в края на 20 век, а много по-рано. И противоборството между Светли и Тъмни не се случва само в Русия. Именно за това ще разкажат книгите от новия цикъл „Патрули”, които са написани в съавторство с някои от най-талантливите съвременни руски фантасти. За мен бе огромно удоволствие, че в написването на тези книги бях по-скоро в ролята на „учител” – идеите за книгите и написаното в по-голямата си част е дело на автори, които любителите на фантастиката със сигурност ще запомнят.”

Сергей Лукяненко

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата