4 коментара
Aladdin-Trailer

Уил Смит изглежда ужасно като Джина

Първи трейлър за „Аладин“, по кината от 24 май.

Феновете на Дисни с нетърпение очакват (очакваха?) римейка с живи актьори на култовия анимационен мюзикъл от детството им „Аладин“. Базиран на приказката от 1001 нощ, филмът разказва за младия арабин Аладин, който намира вълшебната лампа с изпълняващия желания Джин, побеждава злия магьосник Джафар и печели сърцето на принцеса Жасмин. Дисни се постара филмът да бъде очакван още от обявяването му – нае Гай Ричи да режисира новата версия, нае актьори с арабски произход за повечето персонажи, взе и Уил Смит да играе Джина. Въпреки че последното беше притеснителен момент от самото начало, сега вече е налице крайният резултат от него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Нехаресванията на видеоклипа са повече от харесванията, което се случва изключително рядко в трейлърите на големите филми. Все още е далеч от рекорда на „Ловци на духове“ от 2016 г., но може да е знак за първия голям провал на Дисни за последните години (последният такъв беше „Джон Картър“). Въпреки че в коментарите се срещат критики към твърде сексапилния и недостатъчно застрашителен Джафар, причината за дислайковете безспорно е Уил Смит. В ролята на Джина той прилича на педофил, а поведението му разваля всички усилия за автентична арабска атмосфера, напомняйки на нюйоркски дилър на дрога.

Въпреки тази спънка, интерес към „Аладин“ все пак има и едва ли ужасното пресъздаване на образа, изигран навремето от Робин Уилямс, ще попречи на продукцията да излезе на печалба. Стискаме палци останалото да се получи добре, макар че Гай Ричи също е притеснителен елемент – може да му се удават мафиотските филми, но с фентъзитата има проблеми.

Премиерата на Alladin е на 24 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата