upgrade

Upgrade продължава със сериал

Минихитът на Лий Уанел от 2018 година ще има телевизионно продължение с нов главен герой.

Филмът Upgrade не можа да се дореди до родните кина, но това не му попречи да стане една от най-добрите фантастики на годината в нашата класация. Една от по-нестандартните продукции на Blumhouse (защото не е хорър, а е чиста екшън научна фантастика), филмът разказа за сливането на човек с изкуствен интелект. Когато STEM завладее тялото на Грей, той се превръща в смъртоносна бойна машина. Това му помага да избегне парализата и да отмъсти за смъртта на жена си. Накрая обаче се оказва, че партньорството между двамата не е чак толкова добронамерено.

Изображение с име: upgrade

Сега режисьорът Лий Уанел (който тази година направи един от малкото кино успехи – „Невидимият“ с Елизабет Мос) се завръща към своята идея и започва да подготвя сериал-продължение на историята. Като сценаристи са привлечени Джеймс Роланд (Blood Drive) и Кристал Зив Хютън (The Purge, CSI: Miami). Тим Уолш, който беше един от създателите на филма заедно с Уанел, остава като главен сценарист. Уви, Логан Маршал-Грийн няма да е главният актьор в него, така че сюжетът ще се захване с нов приемник на STEM. Историята ще продължи няколко години след тази на оригинала, когато STEM вече е еволюирал в нова версия и правителството го е пригодило за борба с престъпността. Интересно е защо сериалът се третира като продължение на филма, а не като адаптация – концепцията звучи доста по-различна и главните герои ще са нови. Но все пак е добре да се доверим на сценаристите.

Всичко е в много начален етап на подготовка – не се знае колко епизода ще има, нито по коя телевизия ще върви. Продуценти обаче са UCP, подразделение на NBC Universal Content Studios, така че е логично да очакваме сериала да тръгне по NBC или USA, а защо не и по предстоящата стрийминг платформа Peacock.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата