Echoes Title

Ветерани от „Старгейт: Вселена“ подготвят нов сериал

Марк Савела и Кен Кабатов работят по своя нов проект – Echoes. Сериалът ще разказва за две извънземни раси, воюващи на Земята.

Изображение с име: SGU
SGU е спрян, но това не значи, че екипът му остава безработен.

Въпреки спирането на „Старгейт: Вселена“ и обявяването на края на франчайза, поне за предвидимото бъдеще, специалистите от тези проекти не се отказват от работата в сферата на фантастиката. Брайън Джей Смит получи роля в „Червена фракция: Началото“, Робърт Карлайл се мести в „Имало едно време…“, а Алайна Хъфман ще погостува в „Алфи“). Но не само актьорите имат бъдеще след края на сериалите им.

Супервайзорът на специалните визуални ефекти за SGU Марк Салива има амбициозен план за бъдещата си кариера, а именно създаването на собствен сериал. Партнира му и един от асистентите продукция на „Старгейт: Вселена“ – Кен Кабатов. Двамата са разработили идеята и са заснели пилотни сцени, които да покажат на телевизиите, за да получат евентуална поръчка за епизоди. Кадрите са снимани всичко на всичко два дни с минимален бюджет, колкото да има какво да покажат на евентуалните купувачи, но въпреки това всички, които са ги видели, са възхитени. Савела и Кабатов са извикали около 80% от екипа на „Старгейт: Вселена“, за да им помогнат. Сред тях са режисьорите Уил Уоринг и Майкъл Блъндел, дизайнерът Джеймс Робинс и музикантът Джоел Голдсмит. Изумителното е, че всички са се съгласили да участват без пари. Мотивирали ги единствено вярата в проекта и надеждата, че ако сериалът бъде одобрен за продукция, няма да останат без работа.

На проекта е дадено работното име Echoes, което може да се преведе като „Отзвуци“. Епизодите ще разказват за опитите на група хора да оцелеят сред опустошената от извънземните земя. Тук обаче не става дума за нашественици и няма противопоставяне между хора и извънземни. Просто две раси отвъд нашата планета, които са решили, че Земята е подходяща за неутрално бойно поле. Те не се интересуват от местните видове като нас, нито от това какви поражения нанасят на света ни с войните си. По-голямата част от човечеството вече е избита, малцината оцелели се борят за съществуването си, а от цивилизацията ни са останали само бледи отзвуци.

Изображение с име: Echoes
"Отзвуци" ще проследи борбата за оцеляване на хората, попаднали неволно в центъра на войната между две извънземни раси.

Сред актьорския състав също виждаме познати лица от Stargate Universe – Дженифър Спенс (д-р Лиса Парк) и Майк Допюд (Варо от Луцианския съюз). Дженифър ще играе лидерката на въпросната група оцелели – Соня (Савела споделя в интервю, че му се ще героинята да бъде също толкова твърда и целеустремена, колкото например Сара Конър от „Терминатор“ или Рипли от „Пришълец“), а Майк ще се превъплъти във войник, на име Нолан. Двамата актьори са се съгласили да участват без дори да са прочели сценария – Дженифър, защото просто е имала пълна вяра на сценаристите, а Майк – защото е изгубил бас със Савела. Двойката обаче въобще не съжалява за стечението на обстоятелствата и използва всеки случай, за да похвали творчеството на двамата си колеги от преждевременно спрелия Старгейт. Другите важни роли ще се изпълняват от Виктория Прат („Мутант Х“, „Клеопатра 2525“), Локлин Мънро („Чародейките“) и Джаръд Джоузеф (малки роли в „Посетителите“ и „Експериментът“).

От такова описание може да стане брилянтен култов хит на фантастиката, но може и да се получи поредната боза от конвейра на американската филмова индустрия. Да се надяваме, че изкуствените драми от епизодите на „Старгейт: Вселена“ няма да се пренесат в „Отзвуци“ заедно с екипа и да стискаме палци на Марк Савела и компания да сполучат с новия си проект.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата