1 коментар
zahranvane ttt

Захранване с нов вирус

На 24 март излиза „Захранване“ от Мира Грант, изд. „ИнфоДАР“.

zahranvane cccВ понеделник на пазара ще бъде пусната нова книга за зомбита. В „Захранване“ на Мира Грант лек за обикновена настинка се обединява с генетично модифициран филовирус за лечение на рака и мутира, причинявайки най-големия ужас за човечеството. Но от зомбикалипсиса има и дори още по-страшни неща….

Годината е 2014. Зомби апокалипсис залива света, след като „лек за обикновена настинка” се обединява с генетично модифициран филовирус за лечение на рака и мутира, причинявайки най-големия ужас за човечеството. Излекували сме рака, не болудеваме от настинки… но сме създали нещо ново – живите мъртви.

В условията на бързо разрастваща се епидемия традиционните медии не успяват адекватно бързо да отразят случващото се. Така блогосферата заема реална позиция на световната медийна сцена – единственото ограничение на блогърите е скоростта, с която са успяват да записват мислите си. Те споделят за срещи със зомбитата, начини за убиване на зомбита – всичко , което е научил светът през лятото на 2014 година, годината на Възкресението, било „Споделяй!“.

Двайсет и пет години след Възкресението блогърите Джорджия и Шон Мейсън и Джорджет „Бъфи” Месоние трябва да отразят кандидатпрезидентската кампания на сенатор Питър Раймън. Политическите интриги се оказват незначителни на фона на съпътстващите кампанията събития, които ще разкрият неподозирани, ужасяващи и брутални истини за инфектирането с Келин-Амбърлий.

Какво може да бъде още по-страшно от епидемия от вирус, който създава зомбита? Внимавайте! Те ще се надигнат!

Романът е с второ място на наградите Хюго от 2011 и е развиван от авторката в продължение на две години. Самата тя е носителка и на други награди, а вирусологията й е страст.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата