3 коментара
bernthal the punisher

Заминават си и „Джесика Джоунс“ и „Наказателя“

Jessica Jones и The Punisher последваха съдбата на останалите Marvel-сериали по Netflix.

Изображение с име: Jessica-Jones-2ª-TemporadaNetflix довършиха сечта, както се и очакваше. Когато обявиха, че няма да правят втори сезон на „Защитниците“, имаше разочаровани, но не и изненадани – минаха с оправданието, че и без друго не много успешният сериал е бил предвиден само за един сезон. Когато спряха „Железния юмрук“, се появиха притеснени, но не и много шокирани – сериалът така и не можа да се хареса, малцина го гледаха и беше логично да си замине. Последва обаче бързо спиране и за „Люк Кейдж“, което вече беше озадачаващо. След спирането на „Дявола на доброто“ стана ясно – нито един от шестте сериала с герои на Марвел няма да доживее нов ден. Сега вече е официално, че „Наказателя“ и „Джесика Джоунс“ също остават в историята, въпреки че последният още не е излъчил третия си сезон.

Ето и прессъобщението: „Marvel’s The Punisher няма да се завърне за трети сезон по Netflix. Главният сценарист Стийв Лайтфут, прекрасният екип, изключителният актьорски състав начело с Джон Бернтал доставиха един харесван и впечатляващ сериал за феновете, и ние сме горди, че ще показваме тяхната работа на Нетфликс още много години напред. Освен това, след обзор на нашите Марвел-сериали, решихме, че предстоящият трети сезон ще бъде последен и за Marvel’s Jessica Jones. Благодарни сме на главния сценарист Мелиса Розенбърг, звездата Кристин Ритър и целия екип за трите невероятни сезона на този феноменален сериал, който получи вниманието на наградите Пийбоди и др. Благодарни сме на Марвел за пет години плодотворно партньорство и благодарим на страстните фенове, които следяха тези сериали от самото им начало“.

Изображение с име: the punisherФиналът на „Наказателя“ остана сравнително отворен, така че спирането му е жалко, но поне не е с клифхенгър. За „Джесика Джоунс“ още не се знае какво ще стане, но е известно, че Мелиса Розенбърг е искала да напуска след трети сезон и без друго. Това може би означава, че там все пак ще има някакъв приличен завършек, въпреки че сериите отдавна са заснети и едва ли има място за промени тепърва.

Според сделката между Марвел и Дисни, Дисни нямат право да използват персонажите от сериалите две години след спирането им. С други думи, дори да има нови продукции с тях, те ще трябва да почакат. Има вероятност и изобщо да не се използват в обозримото бъдеще, предвид че Дисни скоро ще се сдобият с Фокс, следователно и с правата за Х-мен, Фантастичната четворка и други свои персонажи.

Макар и феновете да са недоволни, те трябва все пак да се усмихнат на факта, че получиха 13 сезона с персонажи в единна вселена. Ако погледнат на целия бранд като на един-единствен сериал, това си е доста сериозно постижение. Другата утеха е, че комикс-вълната в момента е в апогея си, така че тепърва предстоят много нови сериали със супергерои.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата