anomaly warzone earth

Земята се превръща в аномално бойно поле

Anomaly: Warzone Earth излиза на българския пазар на 19 Август. Стратегията получи много похвали на Запад и тепърва ще се бори за успех на българския пазар.

Изображение с име: anomaly_warzone_earth
Както е видно от обложката, оценките за "Аномалия: Бойно поле Земя" са все високи.

Нова игра от нови разработчици. На 19 Август в България излиза направената от 11 Bit Studios стратегия Anomaly: Warzone Earth. На пръв поглед играта не предлага нищо ново – опустошен от извънземните свят, пълен с пясък, куршуми и бомби. Защитните кули са последната надежда на оцелелите градове срещу продължаващите извънземни нападения. Но въпреки скучното име и пренаситеността на жанра „Аномалия: Бойно поле Земя“ определено си заслужава. Свежите нововъведения в геймплея са разработени по грациозен, но и простоват начин.

Най-близкото до правилно описание на Anomaly е “tower defense in reverse”. Всъщност играчът контролира извънземните гадини, които трябва да преодолеят оръдията, поставени от хората. Играта дава възможност да се избере структурата на гадините и местоположението им така, че да преодолеят човешките защити по най-добрия начин.

Всяко ниво започва с преглед на картата и разположението на вражеските защити. Играчът преценява ситуацията и разпределя бюджета си за покупка на единици, които да изпрати в нападение. Накрая задава и пътеката, по която гадините да се движат, за да получат минимално количество щети, макар че тя може да се променя и в течение на мисията, когато могат и да се ъпгрейдват единиците или да им се пускат помощи.

Предимство на играта е невероятната гъвкавост и разнообразие на сюжета и развитието на мисията, което зависи от изборите на играча. Ако търсите игра, която да е предвидена за множество преигравания – това е тя.

Подходящо е и решението играчът да наблюдава движенията на войските си отгоре – така и така той е нещо като Бог за тях, предрешавайки почти всички действия на гадини и защитни кули чрез изборите си. Играта й на телефон с тачскрийн носи още по-голямо удоволствие отколкото на компютър заради многото функции, които се предлагат по този начин.

Изображение с име: Земята се превръща в аномално бойно полеЗа съжаление играта има и слабости, които признават дори играчите на Запад, където тя вече отдавна е излязла. Такава е сценарият – всичко написано е на практика маловажно, защото е просто бърза връзка от едно ниво към следващо.

Въпреки това играта определено си заслужава, особено за тач-устройства, на които тя приляга наистина добре. И идеята, и изпълнението зад нея са добри. Ако обичате стратегии, но желаете да пробвате нещо ново, с повече контрол над обстановката – Anomaly: Warzone Earth ще ви зарадва.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата