Алиша Дебнам-Кери и Рики Уитъл за новите им проекти

Внимавайте в статията за спойлери, свързани със сериала „Стоте“!

Алиша Дебнам-Кери и Рики Уитъл обсъдиха в интервюта смъртта на героите си в The 100 (Лекса и Линкълн), както и за бъдещето на кариерите им – Алиша запазва ролята си в „Пази се от живите мъртви“, а Рики получава главната роля в сериала „Американски богове“.

В сай-фай апокалиптичната драма на CW, “Стоте”, Алиша изигра свирепата Лекса. Героинята командваше клан от воини в свят, възродил се след ядрен апокалипсис. В сериала на AMC, Fear the Walking Dead, чиято премиера на сезон 2 е следващият понеделник, героинята ѝ е една от малкото оцелели в ранните дни от началото на зомби вирус в Лос Анджелис. Но въпреки че репортерите постоянно ѝ се обаждат, за да ѝ дадат възможност да рекламира сезон 2 на „Пази се…“, това към което тя постоянно се завръща е именно сюжетната ѝ линия в „Стоте“.

Преди около четири седмици в изненадващ епизод Лекса бе убита от куршум, който дори не беше предназначен за нея. След смъртта ѝ, сценаристите решиха да си поиграят с търпението на феновете като ги оставиха в неведение за продължението на историята със следващия епизод, който нямаше нищо общо със събитията от предходния. Естествено, даденото допълнително време за фенски гняв допринесе към обвиненията, че сериалът се поддава на клишето, в което лесбийките или бисексуалните герои са убити точно след като имат своя момент на просветление и щастие (друг пример – Дениз от “The Walking Dead”, а по-стари такива има в Torchwood, Buffy и др.).

48648587.cachedЕпизодът, който се излъчи седмица след смъртта на Лекса, показа най-слабия рейтинг в три-годишната история на сериала. Вместо да го гледат, по време на Тайм слота на предаването в Туитър феновете създадоха световния тренд #LGBTfansdeservebetter (ЛГБТ феновете заслужават повече). Последователите на сериала в социалните мрежи също се отдръпнаха (най-вероятно защото става въпрос за едни и същи хора), а акаунтът на Ротенбърг (изпълнителният продуцент) претърпя спад от хиляди фенове. Сега той казва, че ако е знаел каква е щяла да бъде реакцията, е щял да направи нещата различни, но е късно.

Дебнам-Кери казва, че разбира действията на феновете си, въпреки че признава, че са я хванали неподготвена: „С онзи епизод бе изобличен проблем на обществото и културата ни. Не мисля, че някой в сериала очакваше точно такава реакция. Така че когато нещата се обърнаха с такъв страстен отклик, никой не беше готов.“ … „Знам че тези неща са проблемна тема от години. Така че става въпрос за огромна скала от културни и социални бариери – предполагам, им идва времето да бъдат съборени.“

След като вече си казахме сбогом с Лекса, Алиша няма търпение да ни покаже уменията си да трепе зомбита в сезон 2 на „Пази се от живите мъртви“.

12932721_1591206344530809_3907490495161782959_n

Може би тук е мястото да се направи едно уточнение – в сериала Алиша Дебнам-Кери играе Алиша Кларк, като на английски разликата в имената е едно „y/i“ (Alycia – Alicia).

В края на сезон 1, героинята Алиша отплава заедно със семейството си на яхтата на мистериозен оцеляващ, за да избягат от града. Но както скоро ще научим, това, че си в океана, не значи, че зомбитата няма да те последват. Дами и господа, на вашето внимание са морските зомбита…

„Мисля, че знаех какво мога да очаквам, и по-конкретно – да съм мръсна и мокра през повечето време. Определено е доста забавно да съм в такъв жанр. Никога няма скучни моменти.“

Актрисата няма търпение персонажа ѝ да се превърне в един от воините на сериалите-сестри. „Ще кажа, че в един от епизодите ми беше даден сгъваем нож, в следващия епизод ми го отнеха. Реакцията ми беше: „Не, не можете да ѝ го вземете, вече си е нейното оръжие!“, разказва тя през смях. После, имитирайки гласа на сценариста, продължава: „Не го дадохме с такава цел.“, след това се помолила да го задържи. В интервюто тя споделя, че хореографите ѝ показали няколко трика и после гледала клипове в YouTube с Анджелина Джоли, която също показвала номера със сгъваем нож. „Ето това искам да правя!“ … „Чувствам, че сякаш все някога Алиша ще се превърне във воин, но засега наистина не знам“, казва тя.

Би могла – естествено, ако не я улучи куршум, което изглежда се превръща в тенденция, що се отнася до „Стоте“.

Повечето фенове вече са наясно, че още един обичан персонаж отнесе куршума. Да, става въпрос за Линкълн. Вината, естествено, отново е прехвърлена на Ротенбърг и как иначе – за всички става ясно, че продуцентът сам саботира собствения си сериал. Вълна от гняв отново имаше, само че този път, освен феновете, дори самият актьор, който в продължение на 3 години играеше Линкълн изрази своето недоволство.

Оказва се, че решението героят да бъде застрелян е на самия актьор, но причината е доста неочаквана. Според Рики Уитъл, Джейсън Ротенбърг го накарал да напусне:

„В началото на сезона, Линкълн имаше цяла отрязана сюжетна линия, преди още да ѝ се даде началото. Беше мой избор Линкълн да си отиде.Premiere+Warner+Bros+Pictures+Legendary+Pictures+ZC2FIpjy1obl Може би най-противоречивото нещо, което ще кажа е, че Ротенбърг накърняваше позицията му, за да направи работата ми непоносима. Това, което той направи е отвратително и трябва да се засрами. Той ме тормозеше професионално, изрязваше сюжети, реплики и изобщо всичко, което се очакваше да правя, опитваше се да направи мен и героя ми възможно най-незначими.“

Враждата между двамата не е скрита. Това може да се стори забавно за някои, за други – странно, но собствената майка на Уитъл преди около месец защитаваше сина си с обръщения в Туитър към Ротенбърг.

Оказва се, че решението на актьора да напусне сериала е напълно подкрепено от WB и The CW. От телевизията са му позволили да поеме нов проект на чужда телевизия, защото героят му „не е използван изобщо“. Рики заявява, че екипа и актьорският състав (на „100-те“) са невероятни и ще се радва, ако феновете продължат да го следят. А колкото до новия му проект, телевизия Starz планира адаптация на романа „Американски Богове“ на Нийл Геймън. Уитъл взима главната роля – Шадоу Муун. До него в главните роли ще застанат още Иън Макшейн като Господин Сряда и Емили Броунинг (Легенди) като Лаура Муун.

Според описание на сериала, пуснато от телевизията, той ще се фокусира върху мистериозния Шадоу, бивш затворник, който е пуснат от затвора по-рано след три-годишна присъда за банков обир, след като съпругата му, Лора, е убита в инцидент с кола. В полет към дома, Шадоу сяда до мистериозния господин Сряда, който знае повече за миналото и настоящето на Муун, отколкото е възможно. Скоро Шадоу научава, че господин Сряда всъщност е Один, и че всички богове са живи, в човешка форма, и ходят по нашата земя. Шадоу Муун попада между войната на Старите и Новите богове. Новите богове са на парите и технологиите и не мислят, че в света им има място за старите.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Пламен

Серияла е добър, жалко за персонажа Линкълн добър актиьор добра позиция …. НО какви са тея хомосексуални сцени …. лизбийки и пендели мисля че в серияла нямат място различни полове от 2та основни …. 1 и 2ри сезон са за мен най успешни 3/4 бледнеят на фона на 1 и 2ри сезон ..

рин

Дамн, съгласен съм с разкрепостеността , с насилието се опитват да вкарат по тъмна атмосфера, на моменти и аз се чудя, трябва ли им наистина, като онова същество живеещо в боклука примерно, бивш служител и тн., което пък те кара да мислиш в какво се забърка Джулия отново… Някой от старите теми трудно ги хващам, къде нещо сме дискутирали и да го намеря… И аз се чудих за книгата, видях само, че историята е на мъж, а не на жена, т.е писателя (бях останал с впечатлението, че някой от разкрепостеностите, може да са дело само на жена, бъркал съм). 🙂

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Може би не трябва да обсъждаме Магьосниците под тази статия… Но иначе – да, харесвам сериала и съм ок с Джулия, особено след като се извини на Куентин, че се опита да го побърка/убие без основателна причина. Всъщност някои неща ми харесват наистина много, други – като насилието, което може да си съперничи с филм на ужасите, и разкрепостеността на персонажите , ме отблъскват и то много. Четох нещо за книгата, на която е базиран сериала, и се надявам, че сценаристите няма да се съобразяват с нея – не струва (поне такова впечатление добих от нета, но може и да греша, разбира се).

рин

хехехех 🙂 нах, Белами няма нищо, което да си заслужава в него, не разбира какво е истинска преданост, нито пък чест, достойство, застъпване на принципи, морал и тн. Накъдето духне вятъра, натам си обръща дупето, истинския мъж не с вятъра, ами с урагана ще се бори, ако трябва. Той е малко като жените, танцьорките са такива, въртят дупето наляво, надясно, шляпни ме, не няма да ме шляпаш, шляпни ме, не няма да ме сляпаш, или като образите с тука има тука няма, а като останат сами тия моми са на принципа, обича ли ме или не ме обича, ма защо се въртях толкова…. Рики е умен, има защо да го вземят в главната роля на друг сериал. А това, че еди кой си взимал известни актьори от други сериали, ми не може за всеки актьор отделен сериал и в него постоянно само неизвестни, хората знаят максимата повече любимци на едно място по голяма шоу… и тн..

Днешния епизод ми бе антипатичен и не не съм някакъв върл фен и дори фен на който и да е в сериала. Лекса за пример и аз исках да и видят сметката в първия сезон, после взе, че ми стана симпатична, после по някое време , сценаристите взеха, че и замазаха героинята нещо, най вероятно са видяли, накъде духа вятъра и и видяха сметката, така или иначе се постараха, да не се впрягаме много (тия с наклонностите не ги броя, явно режисьорите и сценаристите не са ги броили, като мен) 🙂 …

Дж Р Мартин и Троновете му, не са ми симпатични, любими, не се впрягам в шок, виж убиха ми героя, нямам герои там, всички са сбъркани.. ех, ми сега това е и реалния свят в които живеем, та поне за това, трябва да му кажеш евала на писателя. Ех, и през пророца да погледна, няма да видя нещо различно, нито ако си пусна новините, нито дори ако се разхождам из еди си кой център с хора… Но, да майсторство е от нищото да се прави нещо, че и да се продава, но не изпитвам нищо към него… кой не обича гримьори и дизайнери артисти писатели художници и тн…

Не е хубаво, човек да се води по няква тълпа, само и само за да държи няккаив фенове, това го обясних с Белами и танцьорките, после се чудят сценаристите ама защо се оплаквате толкова, мъкаааа… 🙂 И да понякога хората и живота са като лодка между две морето, понякога двете морета са в хармония и така те полюшват наляво надясно, друг път те смачкват между вълните, а пък ако вземеш и да оцелееш, мале какъв герой . 🙂

Вече ми се глдат американските Богове…. Между другото, как ти върви the Magicians до момента? 🙂 Стана ли Джулия отново твой човек? 🙂

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Не съм съгласна, че Линкълн е бил най-големият любимец – Белами има не по-малко фенове от него сред по-младите зрители. Разбира се, в момента мненията за него са силно поляризирани, и въпреки това той си остава един от големите фаворити. Кейн също има страшно много фенове – именно това е причината от обикновен злодей в началото да се превърне в един от главните герои. А колкото до таланта – Уитъл не е лош актьор, но определено не е най-добрият в сериала. Между другото, не са го махнали насила – той самият е искал да напусне, само че не по този начин и не толкова скоро, затова е толкова подразнен. Последното му изказване във връзка с конфликта е, че изобщо не му харесва начинът по който Линкълн умира – както самите обстоятелства (не били достатъчно героични или драматични), така и начинът по който е заснета сцената.
Ротенбърг учи в крачка и затова допуска много грешки (въпреки че очевидно има талант – сериалът е интересен). На първо място, той наистина няма предварителен план – има някаква книга, от която е вдъхновена историята, но той изобщо не се съобразява с нея. Вместо това, режисьорът се опитва да следва настроенията на тълпата и точно заради това се стигна до скандал. По-скоро трябваше да следва примера на Джордж Мартин (човек, към когото изпитвам определен респект, но изобщо не харесвам) и да заяви, че ако феновете негодуват след смъртта на всеобщ любимец, ще убие още един-двама популярни персонажи, за назидание 🙂
Въобще не мисля, че изборът на актьори е лош и само един (или двама) изпъкват. Всъщност създателят на сериала умишлено избира актьори от други известни сериали, за да привлича фенове, и се справя отлично в това отношение. Ето и последното попълнение – Роан (Зак Макгоуън от „Черни платна“) е много добро попадение.
По-скоро ме безпокои това, че може да провлачат историята прекалено дълго и накрая да се превърне в нещо долнопробно (като други сериали на същата телевизия).

рин

Вземаше им сериала с присъствието си @Петя , останалите дечурлига, никак не бяха интересни, а определени хора подържат определени актьори вдигат се звезди (правят се) и тн. Нарочно спряха нещата около него, защото се превърна в главен любимец, а останалите светеха, като малки мижави светулки, т.е никак. И да така правят в някой сериали, когато някой актьор просто си притежава харизмата и краде публиката, останалите актьори просто замират. 🙂 Така не се режат крилата на хората моме. А такива случай в живота има много, някой са родени с дарба и без да учи нещо човека за пример разбира повече от онзи който цял живот е учил 3 висши има, и като му покажеш, че толкова много десетилетия се е старал, мъчил се е да вдгиа планината, а ти идваш и вдигаш планината с едно пръсче и онзи онемява, очите му кървясват крещи АЗ цял живот това уча 50 години, ти идваш на 10 и ме правиш за смях мами**** ти, мразя ТЕ! НЯМА да ми крадеш работата, не не може да разбираш повече от мен (аз се усмихвам) онзи губи дар слово, нарича ме Чудовище, взима секира да ме убива, не може да повярва, че той самият е едно НИЩО, аз разбира се побягвам, разбирам, че ОНЗИ не е добре с главата, все пак той е НИЩО , аз съм всичко и тн… Това са само примери, прав си е Рики. Има родени лидери, има и такива, които само в група могат да направят нещо с други от групата.

Един пример за Тийн върколака ще ти дам, и там имаше двама актьори, който тръгнаха да крадат цялото шоуто и ги махнаха набързо, защото сценаристите/режисьорите нямаха да имат избор, ами да направят шоуто за тях. Всичко това е за пример, като Манчестър и Бербатов и как човекът не е важен, важни са други не толкова добри играчи, и как се режат крилата на хората, няма как сценариста ли се бори да стане известен, режисора ли, актьора ли, треньора, футболиста, мениджера, собсвеника на клуба и тн….

И тук не опира до това, виж това си е твотето мнение, няма мнение , това са научни факти, които се ползват с работещи планове в различни сфери и има разлика между добро и зло, както и максимата , лошо за един, ама ако е добро за повече, се прави, липса на правосъдие се получава, едно на ръка, но темата е толкова широка, за това и светът ни е боза, така действат и хората в правителствата, я някой с дарба добър се появи да оправи положението, останалата група веднага го замазва , прави мизерии, бута го покрай боклука да не се вижда, да се забрави, а те да си вдигат когото искат, да си показват който си щат и да правят каквото им кефне и така ако е зад кулисите, както е при филмите-сериалите, и тн. най добре, все пак това са работещи максими, всеки иска парчета от Големия ПАЙ.

Миро

Да и аз се чудя на тези ДРАМИ които раздухаха ще кажеш кой знае какво станало вече…. Айди там за гей средите може да се позасегнали защото пак им убиха един от „техните“, макар и наушким ама … чак пък да ми го правят на въпрос….. вече издивяват за мен… не знам . А този Уитъл някъв лигльо ми се види, голем актьор вече че чак бил тормозен, боже влезте в която и да е фитнес зала хванете някой по якичък, който не го притеснява камерата и ще имате същия резултат, много дървен ми беше, в началото по-добре беше аам после стана клише персонаж.

Мира

Големи драми, голямо нещо. В крайна сметка и двата персонажа бяха интересни. Има къде, къде по за убиване главни герои. Важното е да няма застояване и безсмъртни. Поне като убиват главни персонажи може да се очаква всичко от историята.

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Не мисля, че Уитъл е прав – Ротенбърг го бил тормозел, като му орязал ролята. Е, това е всичко друго, но не и тормоз. Тормоз щеше да бъде, ако го беше обидил – ако например беше проявил неуважение към него и беше казал, че не си върши добре работата и т.н. Но няма нищо такова – напротив, наскоро режисьорът даже го нарече отличен актьор и писа, че му пожелава успех в кариерата. Това, че е променил сценария е нищо – случва се постоянно в тези среди, особено пък в сериал, който няма строг предварителен замисъл. По тази логика около половината актьори в „Имало едно време“ са безогледно тормозени от създателите на шоуто. Да не говорим за тези от „Изгубени“, някои от които бяха уволнявани за „лошо“ поведение. Има толкова много други примери… Още по-зле е положението с актьорите в сапунените сериали, които направо биват рекастнати, когато станат много взискателни.. В крайна сметка актьорската професия е свързана с много стрес и не е за прекалено чувствителни хора. Освен това, режисьорът/изпълнителният продуцент е шефът. А колкото до Лекса – трябваше да я убият още предния сезон, след предателството и. След тази реакция, може би сценаристите (на всички предавания) ще си вземат поука и няма да създават повече подобни персонажи (щом трябва само те да са имунизирани срещу умиране, по-добре да ги няма въобще).