Фантастивал 2011

Човешката библиотека организира фестивал на фантастиката в музея на земята и хората. Събитието ще се проведе между 17 и 22 Октомври.

Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, Национален музей „Земята и хората“ и фондация „Човешката библиотека“, с подкрепата на издателство „ИнфоДАР“ и сдружение „Професионален форум за образованието“, организират Фантастивал! Между 17 и 22 Октомври в музея „Земята и хората“ ще можете да се запознаете с българския принос в съвременната фантастика.

Шестте дни празнична програма на фантастичните изкуства включват много неща, които феновете на фантастиката ще се радват да видят. Една от интересните идеи, които ще се реализират, е най-голямата изложба на нашенски художници-фантасти, правена някога в България. Залата на музея ще бъде украсена с български произведения на изкуството с жанрова насоченост.

Една от картините, които ще бъдат изложени на фантастивала

Ще се представят съвременни български писатели, сред които Николай Теллалов, на когото колегите от Човешката библиотека много залагат, както и Атанас Славов, основен организатор на събитието, който преди време направи обзор на съвременните фантастични сериали за нашето списание. Освен тях, ще имате възможност да разберете за още 22-ма българи, които пишат в любимия ни жанр.

Ще се представят и различни общности, свързани с фантастичното: аниме, манга, комикси, ЛАРП, включително и колегите от сайта за книги-игри, които много усърдно и старателно се опитват да възродят жанра у нас (само ако знаеха какво подготвяме ние…).

Ще има и различни театрализации и концерти, а всеки ден ще завършва с прожекции на епизод от по два фантастични сериала, повечето от които неизлъчвани у нас.

Подробна програма на фантастивала можете да намерите тук, а скромната цена от 2 лева за посещение прави пропускането на събитието непростимо.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
12 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Кал
Kal

В такъв случай – пак благодарим! И до понеделник. 🙂

Kris Tiana Tosheva

Няма жертвоприношение, така даже ще мога да съм повече на самия фестивал. В понеделник съм на курс вечерта, така и така няма да мога да дойда, но поне на подготовката да присъствам. 🙂

Кал
Kal

Е, недей да си жертваш преживяването на самия фестивал заради подготовката му… 🙂

Ела, когато можеш. Ние ще сме си там.

Tiana

Супер! Ще се постарая да дойда още в понеделник, но пък тогава няма да мога да остана за вечерта. Както и да е. Ще се видим там! 🙂

Кал
Kal

Чудесно!

Помощ ще ни трябва най-много в понеделник (17-и), когато подреждаме изложбата. Ако си свободна, заповядай в „Земята и хората“ между 11 и 16 часа.

Също така – всички дни ни трябват помощници, които да наглеждат масата с книги.

Tiana

Със сигурност ще отида! Даже мога да видя мои приятели от ларп-а. ;)) Но надали ще успея за всичките дни :((. Иначе ако се нуждаете от някаква помощ, само кажете, тъй като не успях да отида на дните за набиране на доброволци. 🙂

Кал
Kal

Даже и за събота ли няма да се класирате? 🙁

(Миналите две години имаше нещо подобно в Бургас. А Булгаконът беше на Балчик…)

За съжаление на нас от провинцията, всички интересни неща се случват в София 🙁

Мира

Определено звучи много интересно. Поздрави на всички организатори за чудесната идея и разбира се за реализирането й.

Петя Ивайлова
petia84

за съжаление и аз съм далеч от София, и нямам възможност този месец да си отделя няколко дни за ваканция… Миналата година изкарах почти целия есенно-зимен период там, ако знаех за събитието, щях да го посетя – какво да се прави – карма…

Нед Ласков

Офф, защо не съм в София?!?!?

Кал
Kal

Страхотни сте. 🙂

(Обаче – намесва се и коректорското ми гласче – аз като пиша „октомври“ с малка буква, не е случайно… *хихик*)

Докъм 20-и очакваме да е излязъл и новият алманах „ФантАstika“. Една авторска бройка е за вас. 🙂