Новини от Blizzcon 2017

Трейлър за новия експанжън на World of Warcraft, вълнуващи развития около Starcraft II и Overwatch.

Разработчиците на едни от най-емблематичните за жанра видеоигри в индустрията Blizzard всяка година си правят своя собствена конвенция, билетите за която струват по 200 долара и свършват 5 минути след пускането им в продажба. Събитието се провежда в момента в Анахайм, Калифорния и се следи с огромен интерес от геймърите по целия свят.

Тази година не разочарова откъм новини за франчайзите на Blizzard. Най-вълнуващата е обявяването на нов експанжън към World of Warcraft, озаглавен Battle of Azeroth. Той засега е без обявена премиерна дата, но тя едва ли ще е твърде далеч в бъдещето. Пускането на информацията е съпроводено и с кинематичен трейлър, показващ епична битка между силите на Ордата и Алианса:

Както може да се очаква, новият експанжън ще съдържа нови земи и възможности, както и ново максимално ниво на героя. Докато при Legion максималното беше 110, тук ще се качи до 120. Ще се предложат и нови раси за всяка фракция, които ще бъдат отключвани чрез куестове. Бонус е и възможността за изследване и ограбване на некартографирани острови – части от Battle for Azeroth се развиват в океана между Маелстром и Източните кралства. Фокус на експанжъна ще бъдат Кул Тирас и Зандалар – столиците на Алианса и Ордата, както и набирането на бойци за двете фракции от най-различни емблематични за поредицата места. Ще има и нови подземия, като златния град Атал`Дазар и града на престъпници Фрийхолд, естествено, ще има и рейдове. Играчите пък ще разполагат с ново легендарно оръжие – огърлица, която персонализира бронята с нови сили и характеристики. По-красиво са описани тези неща в следващото клипче, отново показано на конвенцията:

 

Друга страхотна новина за феновете на World of Warcraft е отварянето на нов сървър Classic, където WoW ще може да се играе в първоначалната си версия от преди 13 години. Играчите ще могат да преживеят отново дните преди всички експанжъни да променят света, като по този начин ще могат и нови потребители да тръгнат от самото начало на историята. Феновете настояваха за такова нещо от години, но досега от Blizzard отлагаха, тъй като е огромно предизвикателство да се направи такъв сървър. За неговото пускане също не е обявена дата и като цяло очакванията са това да стане доста след Битката за Азерот.

Интересно е положението със StarCraft II. Миналата година вселената там беше разширена с трите DLC-та Nova Covert Ops, които обаче не бяха приети особено добре. Въпреки че остава една от най-обичаните игри в света, StarCraft така и не заема лидерското място по популярност. Вероятно затова Blizzard, които по принцип нямат нищо против да ви взимат парите, правят StarCraft II: Wings of Liberty безплатна от 14 ноември нататък! Ако вече сте си купили тази игра преди тази дата, то ще ви бъде даден безплатно експанжънът й Heart of the Swarm (стига да си го поискате преди 8 декември). Трите разширения ще продължат да струват по 15 долара или общо 40 ако ги купите в пакет. Ако вече притежавате което и да е от тях, ще имате други бонуси.

Достъпът до мултиплейър мачовете с рангове също става безплатен, но за да се отключи, той трябва да се заработи – с 10 първи победи на деня срещу компютъра или без отражение в ранга (нещо като задължителна тренировка). Всички настоящи и бъдещи ко-оп командири стават безплатни, макар че ще останат такива само до достигане на пето ниво – за по-високо развитие ще се искат пари. Изключение правят Рейнър, Кериган и Артанис, които могат да се надграждат безплатно до безкрай. Разбира се, решението е бизнес ориентирано, а не алтруистично. Около StarCraft II продължават да се въртят много пари, като от 2010 досега на турнири по тази игра са раздадени над 11 милиона долара в награди.

При Overwatch нещата са не по-малко вълнуващи. Там ще бъде добавена нова героиня – Мойра О`Деорейн. Тя е талонски агент, който може да лекува, но и да нанася сериозни щети. Нейната предистория запълва някои дупки във вселената на Overwatch, включително и за други персонажи. Мойра е започнала като учен-генетик, но експериментите й са били забранени като твърде радикални. На Мойра обаче не й пука какво се смята за морално и какво не, тъй като научният прогрес трябва да се осъществява на всяка цена. Така се създават жътвари…

Освен че изстрелва кълба, които могат да лекуват приятели или да раняват врагове според избора й, Мойра разполага със стандартната талонска способност да се телепортира на къси разстояния. Специалната й способност е наречена Coalesence и представлява лъч, който минава през всякакви прегради и едновременно лекува приятели и ранява врагове. Феновете отдавна настояват за такъв персонаж и вероятно ще го получат още този месец.

Също така, Близард ще добавят нова карта, вдъхновена от фенбойщина по хитовите им заглавия. Blizzard World смесва секции от StarCraft, WoW, Hearthstone, Heroes of the Storm и др. като увеселителен парк в света на Overwatch. Това е хибридна карта, която започва с Assault Mode и завършва с Escort Mode, предназначена да зарадва върлите геймъри с препратки към любимите им игри. Обявени са и козметични промени по всички 26 героя в Overwatch. Има време докато картата излезе за всички платформи – за PC е възможно да стане по-скоро, но за останалите – най-вероятно догодина.

Като споменахме за пресичане на различни игри, Ханзо от Overwatch ще посети и друго заглавие – Heores of the Storm, и то придружен от Алексстража от WoW. Двамата са показани да тренират заедно в трейлър, обявяващ присъединяването им към вселената, като това ще стане със следващия ъпдейт догодина (нови герои, гласов чат, система за комбиниране на играчи въз основа на представянето им, нова стелт система, обновления на карти и ранни елементи от играта). Ханзо използва високотехнологични стрели да поразява враговете си, а Алексстража се превръща в дракон, когато здравето й намалее.

За почитателите на Hearthstone също е предвиден експанжън – Kobolds and Catacombs. Той се завръща към фентъзи корените на играта като кани играчите да изследват подземия със съкровища, драгони и озлобени плъхове. Добавят се нови карти, като Марин лисицата, който призовава сандък със съкровище 0/8 за опонента. Нов начин за сингъл игра е dungeon run. Докато го играе, потребителят се изправя срещу 8 боса и печели карти. Ако загуби битка, му се отнемат карти и трябва да започне отначало. Експанжънът е обявен с трейлър, който връща традицията на дебилно-забавните песнички в поредицата. Марин лисицата ще е достъпен още в понеделник, а Kobolds & Catacombs се очаква през декември.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |