1 коментар
diablo-immortal

Грандиозният гаф на Blizzard

Обявяването на предстоящата Diablo Immortal се посрещна на нож от феновете на поредицата.

Не може да не сте чували за Diablo – една от най-обичаните поредици игри в света. Първата част излиза през далечната 1996 година. През 2012 г. излезе Diablo III, като през 2014 и 2017 г. бяха пуснати експанжъни. Заглавията в поредицата излизат нарядко, така че никой не е имал реалистични очаквания да видим скоро четвърта част, въпреки успехите и милионите играчи. Но когато преди няколко месеца разработчиците от Blizzard обявиха, че в момента се занимават с няколко Диабло-проекта, феновете се обнадеждиха.

Първата новина излезе през септември – по Netflix ще правят анимационен сериал Diablo. Сценарист ще бъде Андрю Косби (създателят на „Еврика“). Все още не е обявена официално, но твърде много хора от събирания в момента екип са се изказвали онлайн, за да се провали проектът.

Дотук добре – твърдите геймъри може и да не са много развълнувани, но поне това не им пречи и със сигурност ще доведе нови фенове. Ако пък сериалът стане хит, то нова част от любимата им поредица едва ли ще се забави. Сега обаче Blizzard сгафиха тотално и, според фенбазата им, се изплюха в лицата на почитателите си. След като загатнаха, че им предстои голяма новина за Blizzcon, обявлението се оказа за… мобилно разклонение. Diablo Immortal ще е игра за мобилни устройства, която на всичкото отгоре е разработена от китайско студио. Трейлърът за нея не е толкова лош, но съотношението между лайкове и дислайкове е потресаващо.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играчите през Android и iOS ще могат да избират между шест различни класи за персонажите си – варварин, кръстоносец, ловец на демони, монах, некромансър и магьосник. Diablo Immortal е разклонение от основната история и включва нови сюжети, обогатява вселената и запълва някой празнини между втора и трета част. Идеята е да посягне към растящия сегмент на геймърите на мобилни устройства, макар и без да представлява особен интерес за вече създадената фенбаза на компютри и конзоли.

Видеото е трито и качвано няколко пъти, за да се нулира съотношението харесвания/нехаресвания, трият се и твърде негативни коментари. По време на обявяването дори фен от публиката е застанал на микрофона за задаване на въпроси и е попитал дали това е първоаприлска шега извън сезона.

Въпреки че хейтът спрямо предстоящата игра може би е несправедлив, тъй като знаем малко за нея, причините за него са ясни. Феновете искат още съдържание, което да допълни това, което те вече харесват, а защо не и нова игра за сериозните геймъри. Мобилните игри от известни поредици по принцип се посрещат с негодувание, защото те често се оказват жалки опити за източване на пари, а не достойни продукти сами по себе си. Нещо повече, надеждите на хората за конвента бяха за съвсем различно обявление.

Diablo 4 със сигурност ще има някой ден, но той все още е далеч. Diablo Immortal вероятно ще излезе догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата