starcraft cartooned

Понякога дебилизмите работят

Геймърите са очаровани от партньорството между Blizzard и Carbot, довело до StarCraft: Cartooned.

Нормално е старите класики да се осъвременяват, за да могат и съвременните геймъри да ги играят. От една страна, така те могат да бъдат открити от цяло ново поколение играчи, а от друга – дори по-големите, които вече са сменили компютъра и операционната си система не един или два пъти от активните си геймърски години досега, могат да се потопят в носталгията на спомените си без в преживяването да се включват негативни аспекти като ретрофитване на играта или свикване отново със старата пикселизирана графика. Затова и StarCraft: Remastered, пусната през 2017 година беше добра идея. Тя изцяло запази духа на оригинала, просто леко барна моделите и анимациите, за да ги направи подходящи за днешните компютри и монитори.

От 2 дни обаче вече се продава (срещу 9 евро) един нов мод, който тотално сменя графиката. Той е разработен до голяма степен от Carbot, които са известни със специфичния си стил на анимация, наподобяващ бебешки драскулки. Създадена от един запален по идеята канадец, фирмата е сключила партньорство с Blizzard за новия мод, който прави зергите и протосите на сладури, а пейзажите – да наподобяват тези от досовските игри в началото на 90-те.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Най-шокиращото в цялата ситуация е, че на хората това им харесва. Геймърите хвалят двете компании за това колко „сладки“ изглеждат всички модели, колко е забавно и смешно, както и за това колко по-чиста е картината сега и каква „бъркотия“ от детайли всъщност представлявал оригиналът. Нищо лошо, разбира се, на никого не пречи тази подигравка с емблематичната игра, просто който не иска този мод, няма да си го купува. Но е странно как някои дебилни решения не работят и бързо се превръщат в мишена за масови хейтърски кампании, а други се оказват златни и се прехвалват.

StarCraft: Cartooned вече излезе на 10 юли и може да бъде закупен на цена от 9 евро или 10 долара (според къде се намирате). Кървищата от оригинала ги няма, така че спокойно можете да играете това с тригодишното си детенце.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата