Петъчните сериали – Още Свръхестествено с Дийн и Сам

„Свръхестествено“ се завръща на 23 Септември, а ние продължаваме да ви доставяме най-новите спойлери за есенната телевизионна програма.

Не са много сериалите, които издържат цели 7 сезона, а още по-малко са тези, които успяват да останат интересни дори след толкова много години в ефир. Изглежда сякаш „Свръхестествено“ ще е от тях, тъй като се задават нови и интересни сюжетни линии.

Джаред Падалецки в ролята на Сам и Дженсън Акълс в ролята на Дийн ще се завърнат за седми сезон на 23 Септември

Продуцентът Бен Едлънд, например, обещава още повече комедийни елементи. „Вече се натрупа известна доза абсурдност в това, колко пъти са умирали героите в последните 7 години“, казва той. „Това ще е предпоставка за повече хумор в този сезон“. Комедия обаче далеч не е единственото, което ни очаква. Двамата братя ще си имат своите съвсем сериозни проблеми. „Те ще се окажат бягащи от много насочени към тях оръжия. Двамата си имат своите техники и методи, знаят си работата, знаят на какво могат да разчитат. Но много неща в живота им ще бъдат застрашени.“

Джим Бийвър допълва мистериозното изказване със свое собствено. „Предстоят някои промени в инфраструктурата на това, как функционират Боби и момчетата. Те ще трябва да изградят по-силна връзка помежду си и да работят по-интензивно заедно“, обяснява той. „Боби вече няма да е човекът с всички отговори, както беше преди, а сам ще трябва да открива нови неща“.

Дженсън Акълс също дава своя принос към пускането на подсказки за новия сезон: „Сюжетната арка на този сезон е, че в света е нахлуло ново зло и момчетата ще трябва да се борят с него, обединявайки скромните си ресурси. Ще бъде доста трудно и за двамата. По-ранните епизоди ще се фокусират повече върху Сам, защото той има да се справя с повече лични проблеми“.

Миша Колинс е знаел, че времето му да напусне сериала ще дойде рано или късно

Джаред Падалецки дава малко по-ясен отговор на въпроса какво толкова ще му е различното на сезона: „Това, на което досега се радвахме, беше, че през годините натрупахме много приятели, като например ангела Кастиел, който ни отърваваше от най-трудните ситуации. Но сега постепенно губим връзка с тях“, оплаква той съдбата на героя си. „Ловците се избиват, ангелът вече има по-важна работа от нас. Ето защо ще видим момчетата в ситуацията, в която започнаха – без никаква артилерия на тяхно разположение, разчитайки само на собствените си сили“. Колкото до личните проблеми на Сам, Джаред хвърля повече светлина и върху тази подсказка – „Сам не знае дали може да се довери на себе си и съмнението му го осакатява. За това са виновни завръщащите се в главата му спомени му от Ада. Ситуацията е трудна и за Боби и Дийн, защото ако той не може да помогне на себе си, не може да помага и на тях“.

По-горе споменахме и Кастиел, един от най-сполучливите нови герои, любимец на феновете. За съжаление той ще участва само в първите два епизода. Миша Колинс, актьорът зад ангела, разкрива че „с новия си статус на Бог, Кастиел се опиянява от властта. Той се опитва да прави това, което смята, че е подходящо за земен Бог – той е праведен, но и гневен и отмъстителен. Опитва се да направи света по-добро място, но с това върши и твърде много поразии. Кастиел няма да помогне на Сам в проблемите му, тъй като той иска по-малкият брат да страда известно време. Съответно, това ще разшири още повече бездната между него и Дийн, които доскоро бяха приятели“. Всъщност, засега изглежда, че тези два епизода са последните, в които ще видим Миша Колинс като Кастиел. Актьорът е тъжен, но не и изненадан от края на участието му в „Свръхестествено“. „Очакваше се от много време. Имам смесени чувства по въпроса. Вълнуващо е да се открият всички тези нови възможности пред мен, хубаво е да изиграя и други роли, но ще ми липсва старият екип на „Свръхестествено“ във Ванкувър“. Разбира се, никога не се знае, а и няма официално потвърждение, че Миша ще си остане само с тези два епизода.

Джим Бийвър планира да напише сценарий за някой епизод, но по собствените му думи е "толкова мързелив, че едва ли ще стане преди 46-ти сезон".

А докато едни си отиват, други се завръщат. Марк Шепард отново ще гостува като злия Кроули. „Всъщност, има ме на един от кадрите на трейлъра за седми сезон, така че няма как да скрия новината“, обяснява той изявлението си. Но все пак не дава много подробности: „Колкото повече съм играл завръщащи се герои с немалка роля в глобалните събития за сериала, толкова повече е трябвало да пазя тайни за това какво точно ще правя и за колко епизода ще ме има. Всъщност, героят ми и така е доста потаен. Моите очи така и не са видени да светят в червено, така че откъде знаете, дали наистина съм демон? Всички може да лъжат. Това е хубавото на ролята ми и сериала“.

Интересна новина е, че двама от ветераните на „Бъфи, убийцата на вампири“ ще гостуват в петия епизод. Става дума за Каризма Карпентър и Джеймс Марстърс. Той е успял, богат човек, женен за вещица. За съжаление когато я ядосва, целият им град трябва да плаща цената. Поне докато се намесят Сам и Дийн. Джуъл Стейти пък ще се появи в третия епизод. Познатата ни актриса от „Файърфлай“ и „Старгейт: Атлантида“ ще изиграе стара приятелка на Сам, на име Ейми.

Феновете могат да са спокойни за бъдещето на сериала въпреки колебанията в рейтингите миналата година и слуховете, че този сезон ще е последен. Президентът на CW – телевизията, по която се излъчва Supernatural, Марк Педовиц, обяви, че би искал сериалът да продължи и след този сезон. Все още няма официално решение за това, тъй като ще се гледат и рейтингите тази година, но телевизията очевидно дава нужната подкрепа. Нещо повече, CW е поръчала допълнителен епизод за седми сезон, с което общата бройка става 23. Макар и малък, това си е значим жест на доверие към екипа.

Ако се страхуваше от конкуренцията, екипът на "Свръхестествено" едва ли щеше да стигне дотук.

Джаред Падалецки също изрази сигурност за кариерата си. „Не се страхуваме от конкуренцията. „Експериментът“ да заповяда (двата сериала ще се излъчват по едно и също време и ще се борят за рейтинг). Аз също харесвам този сериал, приятели сме с Джош (един от актьорите за конкуренцията), но ние сме в ефир от седем години, така че желая им късмет с това да ни преборят. Когато „Свръхестествено“ започна, беше пълно с криминални и лекарски драми. Трябваше или да си или доктор, или ченге, за да останеш в ефир. Но после дойдохме ние и намерихме нишата си. Е, нямаме по 100 милиона зрители за всеки епизод, но имаме фенове, които страстно харесват сериала и жанра. Все пак приемам съперничеството ни с такива сериозни сериали като комплимент.“

Комплименти заслужават не само Джаред или Дженсън, а целият екип зад „Свръхестествено“, който успява да поддържа проекта вече седем години. Дали ще запазят нивото и през този сезон, няма ли дори да го вдигнат, или пък нищо хубаво не трае вечно?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |