Трейлъри за Humans, The Frankenstein Code, Lucifer, Minority report, Of Kings and Prophets

Още жанрови сериали се задават през сезон 2015-2016

Много от новите научно фантастични и фентъзи сериали, които ще имаме възможност да гледаме през тази и в началото на следващата година, вече имат трейлъри – кои от тях заслужават шанс, може да прецените сами:

Този юни стартира Humans, който е римейк на скандинавския сериал „Истински хора”. Сюжетът се развива в паралелно настояще, в което последната технологична придобивка, нужна на всяко домакинство, са така наречените „Синт-и” („Synth” – от синтетични) – хуманоидни роботи, способни да вършат всякаква работа. Тяхната интеграция в обществото променя живота на хората по неочаквани начини. Сериалът е копродукция на Channel 4 и телевизия AMC. Участват Уилям Хърт, Джема Чан, Уил Тюдор и др.

 

Телевизия Фокс, чиято стихия по принцип не е фантастиката, ще започне през предстоящия тв-сезон (т.е. есента и началото на следващата година) не един, а цели три нови процедурни сериала с фантастични елементи.

„Специален доклад”, който е своеобразно продължение на едноименния филм с Том Круз, ще започне през есента на 2015 г. Действието в сериала се развива десет години след събитията от филма. Един от тримата бивши ясновидци (които ако си спомняте бяха спасени от безрадостната си съдба и освободени от отдел Предстъпления), е измъчван от кратки видения за предстоящи престъпления. Той решава да поеме нещата в свои ръце и да направи каквото може, за да предотврати сбъдването им. Участват Уилям Валдерама (който има горчив опит с подобен сериал – Awake), Старк Сандс, Лаура Рейгън и др.

 

„Луцифер”, за който писахме преди време, е сериал, базиран на комикс на Нийл Геймън. Премиерата е предвидена за началото на 2016 г., а сюжетът, видно от заглавието и трейлъра, се върти около идеята какво би се случило ако Ангелът на Мрака напусне Ада, за да се засели в Лос Анджелис (очевидно ще разкрива престъпления заедно с красива полицайка 😉 ). В ролята на дявола ще се превъплъти Том Елис, а редом с него ще видим Лорън Джърман, Рейчъл Харис, Лесли-Ан Бранд и др.

 

The Frankenstein code също е предвиден за началото на 2016 г. Възрастен полицай е убит при тайнствени обстоятелства, но живее втори живот (в по-младо и силно тяло), благодарение на намесата на милиардер и биоинженер (който явно обича да си прави експерименти с трупове). Участват Робърт Казински, Адир Калйан, Тим ДеКай, Филип Бейкър Хол и др.

 

Телевизия АВС ще предложи на почитателите на митологията (моля религиозните читатели да не се обиждат) старозаветната драма Of Kings and Prophets, която ще преразкаже по нов начин историята на библейския цар Давид. Трейлърът не съдържа фентъзи елементи, но ако сериалът се придържа към източниците, би следвало в развитието на сюжета да видим такива. Участват Оливър Рикс, Рей Уинстоун, Симон Кесел и др. Пилотният епизод ще бъде излъчен тази есен.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Сега гледам Хора (до тук ми харесва) и ми прави впечатление, че Колин Морган (Мерлин) май ще има доста значима роля, а в трейлъра се появява за около 1 секунда – дори не го бях забелязала…

Петър Атанасов

За това хич няма да ме е яд, но виж за Йероглифа ми е жал. Според мен в концепцията там имаше хляб. Тук – не чак толкова.

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Of Kings and Prophets в крайна сметка няма да започне от есента. Оказва се, че телевизията е поръчала 13 епизода още преди пилотният да бъде завършен и излъчен на тестова аудитория. Отзивите са много лоши (всъщност това не е показателно, но в случая се очакваше) и тепърва ще се правят промени в сюжета, някои актьори ще бъдат сменени. Носят се слухове, че първоначално ще бъдат заснети 10, а не 13 епизода, както е било планирано. Няма да се учудя, ако до началото на 2016 телевизията се откаже съвсем от проекта (както стана с „Йероглиф“ – явно не им върви на митологичните драми, може би прекалено много се напъват да имитират Троновете)…

Петя Ивайлова

Оди и азиатката (не и помня името) са хубави – за другите ще видим… Главните герои хора май нарочно са подбрани обикновено изглеждащи.
И аз мисля, че „Луцифер“ ще е най-успешен и имам съмнения, че и трите няма да издържат дълго. Такъв тип сериали се провалят непрекъснато през последните години.(може да гледам по една-две серии от всеки, за да разбера кой си струва)
Този за цар Давид ми изглежда абсолютно безперспективен, но ще го гледам 🙂 Впрочем, може би наистина трябва да включиш A.D. The Bible Continues в каталога на сайта. Красиво направен библейски сериал и тук таме се случват чудеса. Чуждите сайтове за телевизия го игнорират напълно, понеже феновете му са малко особени (виж коментарите им в ИМДБ и Фейсбук)…

Петър Атанасов

Не очаквах „Хора“ да копира толкова брутално от „Истински хора“. И не очаквах актьорите да са по-грозни, отколкото в оригинала. Мислех, че ще го подобрят, а те може и да го допрецакат.

Кралете и пророците не вярвам да оцелеят дълго, освен ако не са нещо гениално – по ефирните телевизии не вървят такива неща. Подозирам, че няма да издържи повече от 1 сезон.

А процедурните сериали… Предполагам, че си има публика за тях, но мен не ме грабват. Ще изчакам да видя кои ще бъдат спрени (поне единия няма да има втори сезон, гарантирам), ще изчакам другите да понатрупат сезони и чак тогава може да реша да им дам шанс. Може би Луцифер ще е най-успешен и забавен от трите, дано да не следва формулата си твърде строго.