5 коментара
trailers1.JPG

Трейлъри за Humans, The Frankenstein Code, Lucifer, Minority report, Of Kings and Prophets

Още жанрови сериали се задават през сезон 2015-2016

Много от новите научно фантастични и фентъзи сериали, които ще имаме възможност да гледаме през тази и в началото на следващата година, вече имат трейлъри – кои от тях заслужават шанс, може да прецените сами:

Този юни стартира Humans, който е римейк на скандинавския сериал „Истински хора”. Сюжетът се развива в паралелно настояще, в което последната технологична придобивка, нужна на всяко домакинство, са така наречените „Синт-и” („Synth” – от синтетични) – хуманоидни роботи, способни да вършат всякаква работа. Тяхната интеграция в обществото променя живота на хората по неочаквани начини. Сериалът е копродукция на Channel 4 и телевизия AMC. Участват Уилям Хърт, Джема Чан, Уил Тюдор и др.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Телевизия Фокс, чиято стихия по принцип не е фантастиката, ще започне през предстоящия тв-сезон (т.е. есента и началото на следващата година) не един, а цели три нови процедурни сериала с фантастични елементи.

„Специален доклад”, който е своеобразно продължение на едноименния филм с Том Круз, ще започне през есента на 2015 г. Действието в сериала се развива десет години след събитията от филма. Един от тримата бивши ясновидци (които ако си спомняте бяха спасени от безрадостната си съдба и освободени от отдел Предстъпления), е измъчван от кратки видения за предстоящи престъпления. Той решава да поеме нещата в свои ръце и да направи каквото може, за да предотврати сбъдването им. Участват Уилям Валдерама (който има горчив опит с подобен сериал – Awake), Старк Сандс, Лаура Рейгън и др.

https://www.youtube.com/watch?v=_fLl-DMzxrk

 

„Луцифер”, за който писахме преди време, е сериал, базиран на комикс на Нийл Геймън. Премиерата е предвидена за началото на 2016 г., а сюжетът, видно от заглавието и трейлъра, се върти около идеята какво би се случило ако Ангелът на Мрака напусне Ада, за да се засели в Лос Анджелис (очевидно ще разкрива престъпления заедно с красива полицайка 😉 ). В ролята на дявола ще се превъплъти Том Елис, а редом с него ще видим Лорън Джърман, Рейчъл Харис, Лесли-Ан Бранд и др.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

The Frankenstein code също е предвиден за началото на 2016 г. Възрастен полицай е убит при тайнствени обстоятелства, но живее втори живот (в по-младо и силно тяло), благодарение на намесата на милиардер и биоинженер (който явно обича да си прави експерименти с трупове). Участват Робърт Казински, Адир Калйан, Тим ДеКай, Филип Бейкър Хол и др.

https://www.youtube.com/watch?v=qNq25SEUTPQ

 

Телевизия АВС ще предложи на почитателите на митологията (моля религиозните читатели да не се обиждат) старозаветната драма Of Kings and Prophets, която ще преразкаже по нов начин историята на библейския цар Давид. Трейлърът не съдържа фентъзи елементи, но ако сериалът се придържа към източниците, би следвало в развитието на сюжета да видим такива. Участват Оливър Рикс, Рей Уинстоун, Симон Кесел и др. Пилотният епизод ще бъде излъчен тази есен.

https://www.youtube.com/watch?v=WNaclDZEn_U

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата