2 коментара
bantb

Избрани са красавиците и зверовете

Подготвят се два сериала Beauty and the Beast. Вижте кои актьори застават зад новите приказни проекти на телевизиите.

Работата по двата приказни сериала, пренасящи популярната приказка „Красавицата и звяра“ на малък екран, тече с пълна сила. Вече са подбрани актьорите, които да влязат в основните роли за подготвяните пилотни серии.

Beauty and the Beast, който ще се пробва по ABC, се спря на Рут Брадли и Дариус Кембъл за основните роли. Рут ще изиграе Грейс, принцеса, която ще намери близък приятел в мистериозен звяр – наемния бодигард Широ. И двамата не са американци – Рут от Ирландия, а Дариус от Шотландия. Вероятно европейците са подбрани, за да се постигне по-автентична фентъзи обстановка. Брадли е известна на любителите на фантастиката с ролята си в „Първичен свят“, а Кембъл може да са го чували само най-най-запалените меломани, тъй като той е певец, а не актьор. За да се прибави още малко любовна драма, в сюжета ще се намеси и Горик – годеника на Грейс. В неговата роля влиза Кристофър Еган („Заразно зло 3“)

Изображение с име: ABC Beauty and the Beast Ruth Bradley Darius Campbell

Азбучната телевизия обаче не смята да ограничава новия си проект до преразказване на позната любовна история във вълшебен свят. В сериала ще има и други главни действащи лица, които ще усложнят историята. Алън Дейл (Чарлз Уидмор от „Изгубени“ и крал Джордж от „Имало едно време“) ще бъде император Дориан – владетелят на кралството и бащата на красавицата. Уенди Крюсън („РеГенезис“, „24“) влиза в ролята на Мара – приятелка на Грейс и член на правителството. Ф. Мъри Ейбрахам („Последният екшън-герой“, „Да намериш Форестър“) ще бъде съветник на краля, а Карън ЛеБланк („РеГенезис“, „Срещу гравитацията“) ще се бори да го свали от трона като предводителка на бунтовниците.

Ако прецените, че този сериал не е за вас и си търсите някоя по-приземена версия на приказката, CW ще ви предложи алтернатива със същото име. За техния римейк ще се заложи на Кристин Кройк („Смолвил“) и Джей Райън („Съседи“, „Морски патрул“, „Давайте, момичета“, „Тера нова“) за красавица и звяр. Техните герои обаче живеят в нашия свят – Катрин Чандлър е детективка, която се влюва във Винсънт, единствения оцелял от военни експерименти. Към двамата млади актьори ще се присъединят Никол Гейл Андерсън („Джонас“) в ролята на по-малката сестра на главната героиня и Нина Лизандрело („Закон и ред“) като нейната партньорка в полицията. Междувременно, Остин Бейсис („Неочакван живот“) ще подкрепи мъжката част като най-добрия приятел на Винсънт.

Изображение с име: CW Beauty and the Beast Kristin Kreuk Jay Ryan

Май е месецът, през който повечето телевизии обявяват кои пилотни епизоди са достатъчно добри, за да се разраснат в цял сериал, но с популярността, която приказките придобиват напоследък, нищо чудно и двата да бъдат одобрени.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата