12 коментара
Snow-White-and-the-Huntsman1

Изритаха Кристин Стюарт от „Снежанка и Ловеца 2“

Продължението на летния хит ще се концентрира само върху Ловеца.

Изображение с име: SWATH-Wallpapers-snow-white-and-the-huntsman-27984857-1920-1200
Крис Хемсуърт ще трябва сам да се оправя в следващите си приключения.

Колкото и да не харесваме гръмки заглавия като горното, в случая то е особено подходящо! След неочакван обрат в плановете на продуцентите, продължението на „Снежанка и Ловеца“ няма да включва Снежанка (Кристин Стюарт). То ще бъде по-скоро разклонение, концентрирано върху героя на Ловеца (Крис Хемсуърт).

С над 400 милиона долара приходи за първата част, втората просто няма как да не се направи. Още повече, че тя винаги е влизала в плановете на създателите на модерната интерпретация на класическата приказка. Те дори са планирали да концентрират една от бъдещите части върху Ловеца, но не и толкова скоро.

В резултат на наложените промени, сценаристът Дейвид Кьоп се е отказал от проекта, като на негово място ще бъде привлечен друг, който да напише новия сценарий.

Има ли изобщо шанс втората част да достигне поне половината от приходите на първата? Не бива да се залъгваме, че феновете на Кристин от „Здрач“ не са донесли огромна част от въпросните 400 милиона. Факт е и това, че хората обичат да гледат познати истории, особено ако са подкрепени с впечатляващи зрелища – като в първата част. Продължението обаче явно ще е нещо съвсем ново, което може би няма да е толкова интересно за публиката? Така или иначе, едно е сигурно – без Снежанка, Ловеца няма да е толкова успешен в бокс-офиса.

Иначе американските журналисти веднага започват със спекулациите относно причината за тази промяна. Кристин Стюарт доскоро беше една от най-скъпите актриси, а изведнъж се оказа отписана от проект, който очевидно се нуждае от нея. Едно ново събитие обаче смени обществените настроения към нея и то доста бързо – наскоро тя беше хваната да изневерява на половинката си Робърт Патинсън с режисьора Рупърт Сандърс, който на всичкото отгоре е женен. Явно американците не са чак толкова свободолюбиви, колкото се изкарват, защото от събитието стана голям скандал, а Кристин отнесе много негативи. Може би това е повлияло на решението на продуцентите, които искат да опазят имиджа си от „скандалната прелюбодейца“?

Иначе ако първият филм ви е допаднал, много е вероятно вторият да има същите качества като сюжет и визия. В Холивуд обаче това далеч не е достатъчно, за да определи успеха на един филм – дали и с този ще стане така или Крис Хемсуърт ще бъде изключение от правилото – ще разберем след година-две.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата