koloniata-greetings 1000x300

Българската колония в космоса се развива

Онлайн играта koloniata.com е въвела редица обновления.

Откакто стартира досега, Колонията се оказа не само една от най-интересните български онлайн игри, но и една от най-бързо развиващите се. Създателят й е въвел редица подобрения, с които е улеснил и обогатил живота на своите „колонизатори“.

Изображение с име: koloniata-map
Това е новият вид на картата, вече по-гъсто застроена със сгради на колонизаторите.

В началото на играта малко неща бяха известни от идеята и сюжета й. Извънземен кораб се озовава в околоземно пространство, а екип от учени е изпратен на борда да разследва. Оказва се, че на кораба има телепорт, който прехвърля изследователите на друга планета. Там те успяват да построят колония и с помощта на смели изследователи от Земята (играчите) да я запазят и развият. Колонизаторите завземат територии от извънземните, строят сгради и малко по малко разкриват мистерията на Колонията – кой и с каква цел я е построил.

Тогава нещата бяха сравнително прости – извънземните бяха малко и не беше трудно да бъдат победени от малочислени екипи. Те обаче са започнали да се организират и ориентират към война – вече нападат човешки сгради и територии, а и са организирали защитата си по-добре. Затова е въведена и нова ловна мисия, в която играчите могат да нападат и отстраняват извънземни от техните територии едно по едно, като при победа, водят жертвите си в новата сграда ранчо. Там извънземните се хранят, а изпражненията им се използват след това като гориво за телепорта.

Друга нова сграда е фермата, която дава възможност за събирането на биопродукти, необходими за лечение в болниците и храна на извънземните. За нейната поддръжка пък е необходимо да се събира водата, която се натрупва малко по малко в незастроените територии.

Изображение с име: koloniata-race
Ралитата също вече са анимирани и играчът може да следи прогреса на неговата кола спрямо конкурентите.

Всички тези дейности вече носят точки на играчите в различни класации. Има ежемесечни трофеи за най-умелите бойци, най-често побеждаващите състезатели в игралните зали и най-трудолюбивите участници в мисии за подобряване на живота в Колонията.

За разкриването на основната мистерия на играта е необходимо да се съберат пръснатите из планетата части от телепорти, да се съединят и да се последват там, където са отишли след като са били на тази планета. Както и преди, задачата е непосилна за сам човек и всички колонизатори работят заедно. Но за тяхно улеснение са въведени обелиските – радарни системи, които, ако бъдат намерени в новозавзета територия, показват местоположението на близки части.

Други улеснения са пътеводителят Дан, който помага на новите играчи да се ориентират в Колонията, новата изометрична карта на планетата (която е по-красива и детайлна) и нова организация на мисиите. Въведен е и анимиран бой с извънземните, вместо старата система, която просто показваше кой е победител и с колко здраве е останал.

Въпреки всички промени, основните предимства на играта остават същите – все още предстоят много подобрения и нововъведения, все още задачата си остава същата и все още героят ви не може да умре. Играта може да се посещава и през смартфон или таблет, което пък е удобно за играчите с нужния чуждопланетен изследователски дух, но по-малко свободно време.

Българските неплатени онлайнки не са чак толкова много, още по-малко пък са тези, които си заслужава да се пробват. Ако още не сте видели какво е да си колонизатор на чужда планета, не е късно да проучите – www.koloniata.com

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата