4 коментара
tomb-riderok-1066x400

Възраждането на Лара Крофт се пренася и в киносалоните

Eдва ден след излизането на новата игра „Tomb Raider“ бе обявено рестартиране и на приключенията на героинята на големия екран.

Изображение с име: TOMB-RAIDER_PC-PACKSHOTХитът на „Crystal Dynamics“ от 1996 „Tomb Raider“ покори геймърските сърца и Лара Крофт се превърна в икона на гейм индустрията. Последваха къде успешни, къде не толкова продължения на оригиналната игра. Всичко това доведе до два филма начело с Анджелина Джоли. Винаги се е говорело за трети филм от поредицата, но той така и не стана факт след леко разочароващото представяне на “Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life”, който е спечелил 67$ милиона през 2003.

Март 2013 обаче може да се нарече месеца на възкресението на Лара Крофт. Преди дни излезе новата игра „Tomb Raider“, която представлява пълно рестартиране на историята на младата археоложка. В нея ставаме свидетели как Лара се превръща в уверената жена, която познавахме до сега. Играта пожъна небивал успех и предизвика лавина от положителни коментари както от критици така и от феновете. Напълно очаквано действия от страна на Холивуд не закъсняха и вече знаем, че се работи по нов филм за англичанката, който ще следва близо историята на играта.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Даръл Галахар, глава на Crystal Dynamics, потвърди, че вече е започнала взаимна работа с GK Films по рестартирането на филмовата поредица:

Te вече работят по новата версия, която им дадохме. Партньорството ни е добро. Виждаме предизвикателствата по един и същ начин. За всички ни беше много важно да имаме еднакво виждане за поредицата. Не искахме да видим филмова версия, която е продължение на старите филми за Tomb Raider.

Добри новини са, че от Crystal Dynamics ще следят работата на GK Films, които ще се вслушват в техните съвети. Във филмите по игри това е доста рядко срещано, като обикновено правата за игра се продават на някоя фирма и след това действието на студиото, което я е създало се изчерпва с молитви за добър краен продукт.

Изображение с име: OliviaWildeLara1-thumb-330x182-57531Историята на играта е написана от Риана Прачет, но не се знае дали тя ще застане с перо в ръка и за филмовата версия. Не са известни нито актьорите, които ще вземат участие в лентата, нито режисьора, които ще се нагърби да оправдае очакванията на феновете относно проекта. Преди близо година за новото лице на Лара се спрягаше Оливия Уайлд, като дори в мрежата се завъртяха нейни снимки в роля. Това дори и тогава беше непотвърдена информация, а сега още по-малко може да се вярва на нея след като проекта е бил рестартиран.

GK films са ни познати в жанра с филмите си „Hugo“, „Dark Shadows“ и „World War Z“, като последният им филм е „Argo“ който беше номиниран в категория „най-добър филм“ на тазгодишните оскари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата