1 коментар
doctor who tardis vytre

Разходете се из ТАРДИС чрез Google Maps

Приложението позволява близка среща с мостика на Докторовата машина на времето.

Ако все още се съмнявате в това, че Доктора съществува, проверете в Google Maps! Техните оператори са хванали ТАРДИС на Лондонска улица и са се разходили из мостика му! Същото можете да направите и вие през този линк.

За съжаление, свободата на движения в космическия кораб е ограничена и няма как да влезем в друга стая. За сметка на това можем добре да разгледаме мостика на ТАРДИС и да се насладим отблизо и отдалеч на детайлния му интериор.

Мястото си има и страница в Google+, на която потребителите могат да пишат ревюта на въпросната забележителност. Много от тях отбелязват, че телефонната кабина е доста по-голяма отвътре.

A police box outside Earl's Court station in London

„Не е зле в сравнение с други стаи под наем. Има много повече място, отколкото рекламата предполага, но наемодателят постоянно ти се вре в работата и няма кой да поддържа сградата“, оплаква се един от ревюиращите. Друг пък разказва: „Когато помолих за смяна на крушка, се наложи да спасим Никола Тесла от орда аниматронични йетита, подпомогнати от добре изглеждащ американски войник“.

Подобни изненади в картите на гугъл мапс има и на други места, но това е първото великденско яйце с герой от сериал. Култовия статут на Doctor Who напълно подхожда на избора на програмистите.

Следващият епизод от сериала е юбилейният и ще излезе на 23 ноември. След това ще се видим с Доктора отново по Коледа, когато Мат Смит ще бъде заменен от Питър Капалди.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата